İpek Yolu Haber Ajansı

54. KÜTÜPHANE HAFTASI 26 MART – 1 NİSAN 2018


Bu yıl toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 26 Mart – 1 Nisan 2018 tarihleri arasında 54. Kez kutlanan Kütüphane Haftasının ana temasını "YENİ NESİL ÇOCUKLAR, YENİ NESİL KÜTÜPHANELER" oluşturmaktadır.

Geçmişten günümüze insanların gelişmesi ve toplumların medenileşmesinde kitapların önemli bir işlevi bulunmaktadır. Kitaplara ve okumaya değer veren toplumlar tarih sürecinde hep ileriye gitmiş, büyük medeniyetler inşa etmişlerdir.

Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeylerini gösteren en önemli veriler arasında kitap okuma alışkanlığı önde gelmektedir. Kitaplar, insanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştirirken; kitap okuyanlar bir bilen, gören ve aydınlatan insan olarak topluma yön vermektedirler.

İçerisinde bulunduğumuz bilgi çağında, bilgiye sahip olan, bilgiyi elinde tutan ülkeler, gücüde elinde tutmakta ve yeni buluş ve teknolojilerle dünyaya da yön vermektedirler.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin okuma alışkanlığı kazanarak büyümeleri, zamanlarını kendilerine ve topluma yarar sağlamayan alışkanlıklar yerine, kitap okuyarak değerlendirmeleri hem bireysel hem de toplumsal gelişmemiz açısından çok önemlidir. Bilgiyi artırmanın en kolay ve en etkili yolu kitap okumaktır.

Gelecek ile ilgili hedefi ve iddiası olan başarılı öğrencilerimizin, genellikle çok okuyan öğrencilerimiz arasından çıktığını görüyoruz.

Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda, başta gençlerimiz olmak üzere toplum olarak çok okumalı, okuma alışkanlığımızı geliştirip, kütüphanelerimizi etkin olarak kullanmalıyız.

Nitekim; kitapsız bir hayat, renksiz bir hayattır. Öyleyse hayatımızı renklendirelim.

 

 

                                                                                                              Mehmet Bülent ÖZTÜRK

                                                                                                              İl Kültür ve Turizm Müdür V.



HABER: AYFER KILIÇ

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz