İpek Yolu Haber Ajansı

ŞAİR NECAT DÜRÜMLÜ’NÜN BİR AŞK DİLENCİSİNİN HAYELERİ İSİMLİ KİTABI ÇIKTI

Güzel sanatların bir türü olan şiir, tıpkı diğer sanat türler gibi birey ve toplumların insani yönlerini geliştiren en temel unsurlardır. Şiirle ilişki kuran insanlar, başkalarına ve çevresine karşı çok daha fazla duyarlı olur. Şiirle ilişki kurmak için şiir yazmak şart değildir. Şiir okumak da şiir yazmak kadar insanları olgunlaştıran ve duyarlı yapan bir unsurdur.


Elbette ki şiir yazmak herkesin arzu ettiği ancak bir bazılarının başarabildiği bir eylemdir. Şair, sözü imbikten geçirircesine süzen biri olduğu için şiir yazmak başlangıçta kolay görünse de yazmaya başlayınca kalemin sırtına sıradağlar yüklenir.
Bal ile yağ ede bir söz.” dizelerinde ifade ederken sözün ve söz söylemenin ne denli zor olduğu ve söylenen sözün nelere sebebiyet vereceğini çok güzel anlatmıştır. Coğrafyanın kültürel tüm değerlerini ve halk irfanını, sözün şiirleşen dili ile anlatmaya çalışmıştır. Ayrılık, özlem, gurbet, sıla, aşk, insan sevgisi, memleket hasreti, vatan sevgisi, kahramanlık ve hüzün gibi insani tüm duygularımızı onun şiirlerinde bulma imkanımız vardır.
Şair Necat Dürümlü, yetiştiği coğrafyanın da bir sonucu olarak hayatı kalbi ile gören, anlayan ve anlatan bir şair olarak yarına kalacak ve isminden söz ettirecek bir isimdir. Ona şiir yazma yolculuğunda başarılar dilerken arı ve duru Türkçe ile yazdığı şiirlerinin geniş okurlarca da okunmasını dilerim.

Şair Necat Dürümlü 

Kalbin temiz özün güzel 
Şair Necati Dürümlü 
Hem sohbetin sözün güzel 
Şair Necati Dürümlü 

Dostluktur gündüz gecesi 
Hayrandır sana nicesi 
Vefa Arayan hocası 
Şair Necati Dürümlü 

Âşık okuyup yazana 
Kızar avere gezene
Sadık dost Özkul Ozana
Şair Necati Dürümlü 

Özkan Güli 


ŞAİR NECAT DÜRÜMLÜ BİYOGRAFİSİ 
Şair Necat Dürümlü Samsun ili Çarşamba ilçesinde 1962  yılında dünyaya geldi İlkokul eğitiminden sonra katıldığı sınavı  kazanarak Samsun Ladik Akpınar Öğretmen lisesine yatılı öğrenci olarak girdi. O yıllar siyasetin ortaokul ve liselere indiği yıllardı. Hiç bir guruba dahil olmadığı için çok zorluklar çekti. Okul kütüphanesi kitap bakımından zengindi yüzlerce kitap elinden geçti.  Lise yıllarında bazı nedenlerden dolayı sınıfta kaldı. O yıl erken yaşta evlendi. İki yıl ara verdiği için yatılılık hakında kaybetti. 
Okula devam etmesine sebeb olan köy bakkalı Osman Güler’in  bir sözü olmuştur. 
KAZMA İLE KÜREĞİN SAPI YÜZ SANTİMDİR YÜZ BİR SANTİM OLAMAZ. Bu söz hayatının dönüm noktası olmuş Hep minnetle anmıştır. Okula tekrar başlar evli olduğunu bilen bazı öğretmenlerikendisine okulunu bitirmesi yönüyle oldukça yardımcı olurlar. Bunun karşılığı olarak o yıl üniversite sınavını kazanarak güvenlerini boşa çıkarmadı. 
Erken evliliğinden dolayı iki yıl daha dışarıdan okuya bildi. Bu iki yıl süresince Samsun’un yüksek dağ köylerinde öğretmenlik yaptı.şair Necat Dürümlü ipekyolu haber ajansı Düzce İl Müdürü olarak görev yapmaktadır. 
şair Necat Dürümlü 
Erken yaşlarda şiirler yazmaya başladı Şair Ali Tuluk( Vefa Arayan) yardımlarıyla kendini geliştirdi her konuda şiirle yazdı. Yurt içinde çeşitli etkinliklere davet edildi şiirleri bazı dergi ve gazetelerde yayınlandı Şairler Sofrası ardından Şairler Sokağı kitabını çıkardı Boy yayınlarından Üçüncü kitabı Bir Aşk Dilencinin Hayeleri ile  edebiyat dünyasına ölümsüz bir eser kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktadır. 
Evli üç çocuk beş torun sahibi olan Şair Necat Dürümlü Düzce’de ikamet etmektedir. 
İpekyolu Haber Ajansı olarak Şair Necat Dürümlü ile bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. 

HABER: Özkan Güli 
İPEK YOLU HABER  İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz