İpek Yolu Haber Ajansı

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ORTACA ŞUBESİ EĞİTİM VE SANAT ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

Muğla’nın Ortaca İlçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği Ortaca Şubesi tarafından kahvaltı programı gerçekleştirildi. Atatürkçü Düşünce Derneği Ortaca Şubesi’nin düzenlediği Öğretmenler Günü, Eğitim, Kültür ve Sanat Etkinliğine iki yüzün üzerinde yurttaş katıldı. Fethiye Dalaman Köyceğiz Ortaca Sanat Toplulukları Ortaca’da Mavi Yeşil Restaurant’ta kahvaltı , eğitim ve sanat şenliğinde buluştular. Fethiye Edebiyat Grubu 15 sanatçı ile etkinliğe katıldı. Etkinliğe katılan sanatçılar:  Prof Dr. Oktay Yivli, Coşkun Karabulut, Gülseren Pars, Afi Can, Ali Taş, Ali Talaş, Fahrettin Tayçu, Celal Bozkurt, Kaya Binışık, Ali Rıza Yılmaz, Zeynep Gültekin, Turan Güç, Nevruz Yivli, Simber Özdilek ve Şengül Yapıncak

Atatürkçü Düşünce Derneği Ortaca Şube Başkanı Araştırmacı Yazar Günür Karaağaç’ın büyük emeklerle organize ettiği etkinlikte öncelikle öğretmenlere söz verildi. Köy Enstitülüler adına kendisi de bir Köy Enstitülü olan Eğitimci Yazar Durali KILINÇ konuşmasını yaptı. Öğretmenler konuşmalarını yaptıktan sonra Bana Bütün Dünyanın Çiçeklerini Getirin şiirini İrem Özcan okurken Köy Enstitülü öğretmenlerden Durali Kılınç ve öğretmen Metin Tandoğan ve Enver Duran’a çiçek sunuldu. CHP eski Milletvekili Ali Arslan’da bir şiir okuyarak etkinliğe renk kattı.

Etkinlikte CHP eski Milletvekili Onkolog Dr. Ceyhun İrgil yazdığı kitap hakkında açıklamalarda bulundu. Edebiyat ve sağlık müzesi çalışmalarından bahsetti.

Günün konuk sanatçıları Av. Yüksel Sarı (Roman Yazarı), Hasan GÜNEŞ (Şair) , Ömer Hayyam (Filografiker), Birdal Can Tüfekçi (Şair), Sultan Acar (Şair), Osman Acar (Eğitimci-Gazeteci Yazar-Şair) konuşmalarını yaptılar.

Öğretmen Dünyası ve Sanat Dünyası açılan sergide ve kitap imza gününde buluşarak sanat dolu bir gün yaşadılar. Etkinlikte Murat Atacan tarafından Nutuk kitabı armağan edildi.

Etkinliğe katılan davetliler Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Eğitim, Kültür, Sanat ve Edebiyat Grubu Başkanı Günür Karaağaç’a teşekkür ettiler.

HABER: OSMAN ACAR

İPEK YOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz