İpek Yolu Haber Ajansı

Beylikdüzü Belediye Başkanı M.Murat Çalık’tan Sanatçılara Ziyaret

Beylikdüzü Belediyesi’nin öncülüğünde Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu 49. “Duygu Dolu, Sevgi Dolu Şiirini Türkünü Al, Sen de Gel” etkinliğine Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın ziyareti büyük heyecan yarattı.

Beylicium Avm Erol Günaydın Sahnesi’nde Her ayın son Pazar günü yapılan etkinliğe çok sayıda halk ozanı ve şair katılarak sanatsal gösterilerde bulunuyordu.

Düşler Dünyası Başkanı Halk Şairi İsmail Aydoğmuş’un yazdığı “Beylikdüzü Destanı” salonda okundu ve “Yaşam Vadisi” şiiri ile “Ben Bu Halkın Çocuğuyum” adlı kitabı ziyareti dolaysıyla belediye başkanına hediye edildi.

Şubat ayında kaybettiğimiz sanat değerlerimizden Aşık Yoksuli’nin de anıldığı etkinlikte sahne alan kardeşi Naki Yoksuli ve oğlu Erdal Yoksuli eserlerini canlandırırken salona giren başkan M. Murat Çalık “ Halk Ozanları, şairler ve sanatçılar bizim özümüz onların her zaman yanındayım dedi.

Düşler Dünyası Başkanı İsmail Aydoğmuş başkandan “ Bir Ozanlar Odası ve şairlerin Yaşam Vadisine şiirlerinin Ozanlar Yolunda tabelalarla sergilenmesi” talebinde bulundu.

Onur konuğu olan 68 ler Birliği Başkan Yardımcısı Yayıncı Yazar Arslan Kılıç da yaptığı konuşmada “ Dede Korkut’tan günümüze Türkçemizi, Türk Kültürünü türküleriyle taşıyan Halk Ozanlarıdır. Onlara sahip çıkan Düşler Dünyası’nı kutluyorum. İyi bir birliktelik oluşturmuş tebrik ediyorum. Bundan sonra da sizlerleyim.” dedi.

Etkinlikte Halk Ozanı Beşeri İsmail Tosun son kitabını imzaladı. Elazığlı sanatçıların toplu gösterisi göz doldururken, Sarı Ay Derneği Bşk. Dr. Şahan Can Şahan’ın sağlık tavsiyeleri dikkatle izlendi.

Ozan Yahya Erdoğan ve şair Gönül Şahin’in sunduğu coşku içinde geçen etkinliğe katılanlar da sahne aldı. Toplantıya çok kişinin rağbet etmesi üzerine, bazı sanatçıların sahne alamadan gitmesinden dolayı Düşler Dünyası Başkanı “Bir dahaki toplantı seçim öncesi 24 Mart’ta gerçekleşecek dostlarımızdan özür dilerim. Eksikliklerimizi gidereceğiz” dedi.

 

Katılanlar: İsmail Aydoğmuş, Hilmiye Aydoğmuş, Yahya Erdoğan, Gönül Şahin, Yakup Kalmış, Hüseyin Özcan, Ali Eren, Halil İbrahim Özmen, Doğan Gürz, Süleyman Türkyılmaz ve eşi, Şahin Örk, Ozan Metini Metin Karakuş ve Gülüzar Karakuş, Paşa Yalçın, Fatma Önal, Nermin Ülker, Kemal Arslan, Cemali Atilla, Cahit Kuran, Mevlüt Yeşilyurt, Mehmet Şükrü Şık, Yusuf Can, Fevzi Özel (B.düzü Elazığlılar Der. Bşk.), Ali Kaya (Nafi Baba Dernek Bşk.) Ali Gürz, Mehmet Ali Daştan, Selahattin Yalçıner, İsmail Tosun, Nursen Özkan, Kaya Özkan, Nurten Soylu Aydoğmuş, Dr. Süleyman Tanrıverdi ve Naz Tanrıverdi, Durmuş Yazar ve İlhan Yazar, Paşa Yıldız, Hasan Karatekin, Murat Kızıl, Mirza Sevilmiş, Hasan Özdemir, Naim Baba, İhtiyar Delikanlı Erol Durak (Esinti Tv Sunucu) , Metin Özdoğan, Nurcan Savaş, Kamil Zaim, İhsan Arslan, Dilşat Cevher, Şair Ayten, Kaniye Tuncer, Ferda Önder, Habip Özkilislioğlu, Celal Bilgen (Tek Rumeli Tv programcısı), Halil Sofuoğlu, Radyocu Savaş Koç (Simyacı), Nurten Oflas, Süleyman Süer, Mehmet Emin Mardini, Süleyman Doğan ve Gül Doğan, Süleyman Cebeci, Mustafa Karaarslan, Erdoğan Seven, Şenel Elçek ve eşi, Musa Gerçek ve Vahibe Gerçek, Ozan Garip Yadigar ve Arzu Yadigar, Hacer Saka ve Mustafa Saka, Mehmet Aydoğdu, Kaan Aydoğdu, Sıtkı Bastank, Sanatçı Vicdan Ender Akyüz, Cemil Özdemir, Gönül Gül, Kırmızı Karanfil, Figen Sezan, Fersan Çoksavcı, Erdal Yoksuli, Naki Yoksuli, Cemal Tekkeşinoğlu, Kudret Pehlivan, Şevki Terzioğlu, Demir Çil, Halide Göksoy, Oktay Kahraman, Azize Sultan, Resul Civcik, Yahya Bilican, Kamil Gündüz, Korel Özek ve Kızkardeşi, Dr. Şahan Can Şahan ve arkadaşı,

 

Fotoğraf ve Videolar: İsmail Aydoğmuş, Hilmiye Aydoğmuş, Habip Özkilislioğlu, Süleyman Doğan, Metin Karakuş, Musa Gerçek, Yahya Erdoğan, Hacer Saka, Yakup Kalmış...

 

Haber: atiye danış

Yorumlar

İsmail Aydoğmuş
05.03.2024 - 16:53
Değerli Atiye Danış kardşime Beylikdüzü Sanatçı ziyareti haberi için çok teşekkür ederim.
İsmail Aydoğmuş
05.03.2024 - 16:47
Bu güzel haber için değerli şair gazeteci Özkan Güli kardeşime teşekkür ederim.

Yorum Yaz