İpek Yolu Haber Ajansı

COŞKUN KARABULUT’UN ŞİİRLERİ ÖZBEKİSTAN’ DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Yaşamını Fethiye’ de sürdüren şair ve yazar Coşkun Karabulut’ un şiirleri, Özbekistan’ da Türk Dünyası Edebiyat literatürüne girdi .

9 Kasım 2022 tarihinde  Özbekistan ’ ın Semerkand şehrinde yapılan Türk Devletleri Teşkilatı 9.Zirvesi nedeniyle hazırlanan 100 Ciltlik Türk Dünyası Edebiyatı adlı eserlerin 53. cildinde  Shermurod Subhan ’ ın uygunlaştırdığı Coşkun Karabulut şiirleri de yer aldı.Ve hazırlanan 100 ciltlik eserler,  zirveye katılan Macaristan dahil 8 Türk Ülkeleri Cumhurbaşkanlarına hediye edildi.

Coşkun Karabulut’ un şiirlerini Özbek lehçesine uygunlaştıran Özbekistan Doğu Dilleri Üniversitesi Türk Dili Bölümü Hocası Shermurod Subhan, kitaba yazdığı önsözde özetle şunları söylemektedir:

"Coşkun Karabulut’ un şiirlerine baktığımızda, bir yandan geçen yüz yılın ilk çeyreğınde ortaya çıkan “ Birinci Yeni Şiir” yani “Garib”akımının örneklerini, öte yandan XX yüzyıl sonu ve XXI yüzyıl başı Türk şiirinde derin kök salan bilinç altı duyguların dile getiren eserleriyle renklendiğini görmekteyiz.

Şiirlerinin soydaş ülkelerde büyük ilgi görmesine çok sevindiğini söyleyen şair ve yazar Coşkun Karabulut : " İlk olarak 2017 yılında Azerbaycanlı doktor şair Nazile Gültaç’ ın şiirlerimi Azerbaycan lehçesine uygunlaştırarak; şair Ekber Qosalı ve milletvekili Cevanşir Feyziyev’ in destekleriyle kitaplaştırıp Azerbaycan okurlarıyla buluşturması sonucu , Türk Dünyası  Edebiyat kapısının açılmasıyla bu ilgi diğer soydaş ülkelere de sıçradı . Bu sefer Özbekistanlı dünyaca tanınmış şair yazar dostum Xosiyet Rüstem’ in, şiirlerimi Özbekistan’ ın ünlü Kitap Dünyası gazetesinde zaman zaman yayınlanması ve kitaplaştırıp Özbekistan okuruna ulastırması ve sevdirmesi sonucu, değerli şair dostum Shermurod Subhan beyin de takdiriyle böyle kalıcı bir projede yer vermesi beni çok mutlu etti ve gönendirdi. Emeği geçen tüm dostlara teşekkür ediyorum." dedi.

HABER: OSMAN ACAR

İPEKYOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz