İpek Yolu Haber Ajansı

EMİRDAĞ KÜLTÜR EVİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR


 

Türküleri ve yurtdışındaki gurbetçileri ile yurdumuzda ve Avrupa’ da ün salmış, Afyonkarahisar İline bağlı Emirdağ İlçesinde, 109 yıllık tarihi İnkilâp İlkokulu binası, Emirdağ Kültür evi olarak hizmete açıldı.  

Binanın bir kültür müzesi olarak açılmasını sağlayan, Emirdağ Belediye başkanı Serkan Koyuncu; Kurtuluş savaşına şahitlik etmiş ve birçok önemli insan yetiştirmiş olan, tarihi İnkilâp İlkokulu binasını, hemşehrilerimizin bağışlarıyla toplanan kültür objeleriyle, Emirdağ Kültür evi olarak tahsis ettik. Kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması ve genç evlatlarımızın özlerine sahip çıkmaları için, hemşehrilerimizden ricamız, evlerinde bulunan Dokuma Kilim, Heybe, Seccade, Kapkacak, Kitap, Belge, Eski resimler ve Eşyaları Kültür evimize bağışlamaları ve çocuklarıyla beraber ziyaret etmeleridir dedi. 

Yurt dışındaki gurbetçilerin izin ayı olması ve yurt içindeki farklı şehirlerde yaşayan Emirdağ’ lıların Kurban Bayramı nedeniyle, baba ocağına gelmeleriyle birlikte nüfusu çoğalan ilçede, Kültür evi büyük ilgi görüyor ve ziyaretçi akınına uğruyor. 

 

HABER: Ulvi YÜRÜK 

İpekyolu Haber ESKİŞEHİR 


...

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz