İpek Yolu Haber Ajansı

HASAN HÜSEYİN DURSUN’ UN CENAZESİNDE HELALLIK, GÖZYAŞI ve SON GÖREV


Aslen Artvinli olup Samsun’ un Ondokuz Mayıs ilçesi, Engiz Mahallesi’ nde ikamet eden; Kültür Bakanlığı, Halk Şairi Alaeddin Dursun ile Havva Kaya Dursun’ un oğulları Hasan Hüseyin Dursun’ un cenazesi için evinin önündekii bahçede heallık alındı.

Bu arada 19 Mayıs İlçe Belediye Başkanlığı da Dursun Alesi’ nin vefat eden oğulları Hasan Hüseyin için, evinin bahçesine bir ziyaretçi ve cenaze çadırı kurarak destek verdi.

Hafızların Kur’an- ı Kerim ve dualar okumasının ardından; Hoca efendinin imerhum hakkındaki konuşması sonunda, cenaze 19 Mayıs Merkez Mezarlığı’ na defnedildi.

Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaaeddin Dursun’ un biri kız, 2 erkek epilepsi hastası çocuklarından Hasan Hüseyin Dursun, tedavi gördüğü Bafra Devlet Hastanesi’ nd e vefat etti.

Konuşma yapan Hoca Efendi; " O zaten bir masum, melek idi. Ne günahı olabllir ki ama biz yine de kendisi için gelin bir helallık alalım. Allah kederli ailesine, yakınlarına , sevenlerine sabırlar versin, başları sağolsun. Mekanı cennet olsun. " dedi.

Helallık ve yapılan dualardan sonra; mehumun cenazesi, 19 Mayıs Merkez Mezarlığı’ na gözyaşları içinde defnedildi.


HABER: OKTAY ZERRİN

İPEKYOLU HABER  MERKEZİ


Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz