İpek Yolu Haber Ajansı

SAMSUNLU ŞAİRLER DEN ÇİFTE ŞİİR DİNLETİSİ !


Samsunlu şairler; 8 Şubat2020 Cumartesi günü, önce ADD Şiir Dinletisi’ ne ardından da aynı gün İlkadım AcemTekkesi’ndeki şiir ve müzik dinletisine katıldılar.

İlk dinleti 8 Şubat Cumartesi günü, Samsun Mecidiye’ deki Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi’ nde  gerçekeştirildi.

Buradaki şiir dinletisini Kazım Yılmaz ile Nermin Eker birlikte sundular.Dinletiye katılan tüm şairler ise şöyle:

Dr. Naci Şen, Mustafa Bilir, Alaeddin Dursun, Hasan Akbaş, İbrahim Coşar, Haydar Sazlı, Orhan Köker, Neşet Karaçaltı, Haluk Yolsal, Muammer Pektaş, Kemal Gümüş, Ahmet Al,  Ziya Kozal, Hakan Barutçu, Züleyha Kurt, Mehmet Zeki Akay, Halime Sel Özgen, Süleyman Gören, Galip Yılmazve Oktay Zerrin katıldı.

Şiir dinletisinde şairler gerek kendilerine gerekse de başka şarlere ait değişik konularla ilgili şiirlerini seslendirdiler.Süleyman Gören de  bağlaması eşliğinde  türküler seslendirdi.

AYNI GÜN ACEM TEKKESİ’ NDE  ŞİİR DİNLETİSİ

Şairler  ADD’ deki program biter bitmez; davetli oldukları bir diğer şiir ve müzik dinletisi için, bu defa İlkadım’ daki Acem Tekkesi’ nin yolunu tuttular.

Yıllarca Samsun Kavak Dernekler Federasyonu tarafından ( KADEF ) yapılan Şiir Akşamları ve müzik dinletileri; İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi’ nde gerçekleştirilmeye başlandı.

8 ŞubatCumartesi günü, saat 18.45’ te başlayan etkinlikte; İlkadım Şiir Akşamları’ nın 7. Yıdönümü nedeniyle yaş pasta kesildi. Pastayı; Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, KADEF Başkanı Bayram Erişgin, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, BaşkanYardımcısı ve program sunucusu Doğan Kan ile şairler alkışlar arasındakestiler.

Ardından, şairler şiirlerini seslendirirken, sanatçılarda bağlamaları eşliğinde türkülerini söylediler.

Programa katılan şairler ve sanatçılar ise şöyle: Prof. Dr. Şahin Köktürk, Aşık Obalı Mustafa Bilir, Aşık, besteci Yavuz Ramazan Yavuzarslan, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Başkan Yardımcısı ve Program sunucusu, şair Doğan Kan ve eşi, şair Nurgül Kan, Samsun Aydınlar Ocağı Yönetimi, şair, besteci Kenan Yavuzarslan, şair, besteci ve emekli öğretmen İsa Kahraman, besteci, şair Kemal Kosif, Esençaylı Aşık, besteci ve şair Osman Başkesen, Kültür Bakanlığı Halk Şairlerinden  Ayşe Atlı Selen, Alaeddin Dursun, Hasan Akbaş ve Orhan Köker, şair, emekli öğretmen Ahmet Al, emekli öğretmen, şair Bahri Çakır, şair İbrahim Coşar, şair Nermin Eker, şair ve emekli öğretmen Haydar Sazlı, şair Ayşe Talan Kanca, şair Hamit Kanca, şair Osman Aksoy, şair Mehmet Sağlam, şair Halime Sel Özgen, şiir yorumcusu ve  öğretmen, şair Mehmet Zeki Akay, şair Züleyha Kurt,  şiir yorumcularından Nebiye Ayaz ve Ziya Kozal, şair ve emekli öğretmen Ahmet Taşhan,şair ve şir yorumcusu Orhan Sekmen, KADEF YönetimKurulu üyeleri, şair, emekli öğretmen ve Bafra Özel Atom Karıncalar Anaokulu Müdürü Oktay Zerrin ve şiirseverler katıldı.

Program, toplu ve hatıra fotoğrafları çekimleriyle sona erdi.



HABER: NURİ GÜLER 

İPEK YOLU HABER SAMSUN

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz