İpek Yolu Haber Ajansı

SAMSUNLU ŞAİRLER ONOKUZ MAYIS İLÇESİNDE BULUŞTU !


Bafra ve Samsunlu şair ve yazarlar Samsun’ un Ondokuz Mayıs ilçesi, Engiz Mahales’nde bir araya geldiler.

Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun’ un, Ondokuz Mayıs ilçesi Engiz Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde bir araya gelen şairlerden Bafra’ da ikamet eden ve Ondokuz Mayıs ilçesindeki yazlığında kalan Birfani mahlaslı, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Mehmet Alan, İstanbul’da ikamet edip aslen Bafra Gazibeyli Mahallesi’nden ( köy ) şair Selçuk Ataseven, Ayvacık doğumlu olup aslen Bafralı ve bazen de Atakum’ da ikamet eden şair, yazar, emekli öğretmen ve gazeteci Oktay Zerrin bir  araya geldiler.

Ziyarette ayrıca; ev sahibi ve şair Alaeddin Dursun’ un eşi Havva Kaya Dursun ile misafirleri ve Almanya Berlin’ deki kardeşi Nureddin Dursun, Gebze’ den yeğeni Serkan İnce ile Engiz Mahallesi’ nden komşusu İlhan Uzun da yer aldılar.

Şairlerden Alaeddin Dursun ile şair Oktay Zerrin, Alaeddin Dursun’un kardeşi Nureddin Dursun ile şair Selçuk Ataseven’e şiir kitaplarını imzalayıp, yazdıkları şiirleri okudular.

Aynı zamanda; şair Selçuk Ataseven 4 şair için yazdığı şiirini okurken; şair Oktay Zerrin de Alaeddin Dursun ile eşi Havva Kaya Dursun’un vefat eden epilepsi hastası çocukları Hasan Hüseyin Dursun için yazdığı şiirini okudu v o esnada duygu dolu anlar yaşandı.

Ayrıca ve sahibi ve şair Alaeddin Dursun ile eşi Havva kaya Dursun’ un geçtiğimiz ay; 3 epilepsi hastası çocuklarından Hasan Hüseyn Bafra Devlet Hastanesi’ ndeki Yoğun Bakım’da vefat etmişti.

Şarler vefat den Dursun Ailesi’ nin epilepsi hastası çocukları Hasan Hüseyin için başsalığında; yine birisi kız ( Cansu Sultan ) ve diğeri ise erkek ( Ahmet Mücahit ) için de şifa dileklerinde bulundular.

Şairler; yapılan ikramlarla vedalaşıp Ondokuz Mayıs ilçesinden ayrılırken; ev sahibi ve Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun ile eşi Havva Kaya Dursun, şair ve yazar konuklara, bu nazik davetleri ve taziyeleri için teşekkür ettiler.


haber: oktay zerrin

ipekyolu haber samsun

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz