İpek Yolu Haber Ajansı

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun, İsrail-Filistin çatışmasının genişlemesini önleme konusundaki ortak kararlılıklarını teyit ettikleri bildirildi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun, İsrail- Filistin çatışmasının genişlemesini önleme konusundaki ortak kararlılıklarını teyit ettikleri bildirildi.



 

İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Meloni ve Trudeau’nun samimi bir telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri belirtilerek, "İki başbakan, Gazze’deki son gelişmelere ilişkin derinlemesine görüş alışverişinde bulunarak, çatışmanın genişlemesini önlemek için ortak kararlılıklarını teyit ettiler. Ayrıca, rehinelerin bir an önce serbest bırakılması ve Gazze’deki sivilleri desteklemek amacıyla insani aralar verilmesi konusundaki kararlıklarını yinelediler." ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamada, iki liderin, gelecek haftalarda krizin gelişimiyle alakalı koordinasyon halinde olmalarının önemini vurguladığı kaydedildi.

 

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında son durum

 

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail’in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik" devam eden ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

 

İsrailli yetkililer, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400’den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

 

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’de el-Kassam Tugayları’nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu belirtti.

 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 542’si çocuk, 2 bin 187’si kadın olmak üzere 8 bin 525 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 bin 643 kişinin yaralandığını bildirdi.

 

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 124 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

 

 

HABER: GİZEM SU CANDEMİR

KANADA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz