İpek Yolu Haber Ajansı

ULUSLARASI TRUVA ATI KISA FİLM FESTİVALİ


Bu yıl  birincisi gerçekleştirilecek olan kısa Uluslararası Truva Atı Kısa Film festivalinin son başvuru tarihi 19 mart 2017 olarak belirlendi. Festivalle ilgili açıklamalar yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iletişim fakültesi yetkilileri; 27-28 ve 29 Mart 2017 'de Çanakkale'de düzenlenecek, başvurusu hala devam eden film festivalinin farklı kültürden gelen filmleri seyirciyle buluşturmak, festival aracılığıyla uluslararası diyaloğu geliştirmek, kısa film yapımını özendirmek farklı tür ve temalı filmleri seyirciyle buluşturmak ve Çanakkale'nin kültürel bir marka olarak tanınırlığına katkı sağlamasını amaçladıklarını belirtti. Festivalin bu yılki yarışma bölümünde tema ve tür kısıtlaması bulunmadığı gibi herhangi bir katılım ücreti de bulunmamaktadır.

KATILIM KOŞULLARI

Katılımcılar ön eleme için filmlerini vimeo sitesine şifreli olarak yüklemeleri,  Vimeo linki ve şifresi ise başvuru formu ile birlikte festival komitesine iletilmeleri gerekmektedir.

 Katılımcıların, gönderecekleri filmin her medyada açılabilecek dijital kopyası (mov, h264, mpeg, mp4 formatları) ile birlikte ayrıca ıslak imzalı başvuru formu, kısa özgeçmiş ve filme ait iki adet fotoğrafın yer aldığı bir DVD de göndermeleri gerekmektedir.

 Festival 27-28-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, yer, saat ve jüri bilgileri programla birlikte açıklanacaktır.

 Festivale gönderilecek filmlerin İngilizce altyazısı olması gerekmektedir.

Festivale sadece 2015 ve 2016 yılında üretilmiş filmler katılabilecektir.

Filmlerin süresi en az 5 dakika en çok 30 dakika olmalıdır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ UNSURLAR

Katılımcı tarafından doldurularak imzalanmış "Başvuru Formu",

Katılımcı tarafından imzalanmış "Katılım Şartnamesi",

Başvuru sahibinin fotoğrafı, iletişim adresi ve telefonları,

Uygun formatta kaydedilmiş eser üzerine; eser sahibinin adı ve soyadı, filmin adı, süresi ve yapım tarihi yazılmalı,

Yarışma komitesinin belirlediği formatta (.mov, .wmv ya da .mp4) 2 adet gösterim kopyası olmalıdır.

Ø  Yarışma ile ilgili iletişim adresi http://www.truvaatikff.org olup yarışma sonuçları aynı adresten duyurulacaktır.

 

 

YARIŞMA DEĞERLENDİRME KOŞULLARI

Filmleri değerlendirme aşaması, ön eleme ve kazananları belirleme olarak iki aşamalı gerçekleşecektir. Ön elemede başvuru koşullarına tam uygunluk aranacaktır. Koşullardan herhangi birisine uymayan filmler yarışma dışı kalacaklardır.

Jüri değerlendirmesinde Senaryo, Kamera, Işık, ses vb. Sinematografik unsurların özgünlüğü, filmin sinematografik anlatısının biçim içerik bütünlüğünü sağlayıp sağlamadığı gibi kriterlerin puanlayacaktır.

Jüri değerlendirmesine göre en yüksek puanı alan 10 film Festival Finalisti olarak adlandırılacaktır ve en yüksek puanı alan üç film ödül kazanacaktır.

ÖDÜLLER.

BİRİNCİ: 5 Bin TL

İKİNCİ: 3 Bin 500 TL

ÜÇÜNCÜ: Bin 500 TL

KAYNAK : Çanakkale Travel

 

HABER: Songül AKDEMİR ATAHAN

İPEKYOLU HABER ÇANAKKALE

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz