İpek Yolu Haber Ajansı

ÖZEL ÇOCUKLAR EBRU SANATIYLA TANIŞTI


Yalova Belediyesi, özel insanlar için düzenlediği organizasyonlarla çocukların eğlenerek öğrenmesine katkıda bulunuyor. Çocuklar, etkinlikte hem piknik yaptı hem de ebru sanatında yaşama sevinçlerini renklere yansıttı.

Engelsiz Kafe’de hem çalışarak hem de çeşitli sosyal aktivitelere katılarak eğitimlerini sürdüren özel çocuklar, ‘Renkli Damlalar Etkinliği’nde bir araya geldi. Yalova Belediyesi Özel Gereksinimli Bireyler Koordinatörü Emel Çakar eşliğinde Ebru Eğitmenleri Arzu Oral ve Süreyya Sepin’in atölyesini ziyaret eden özel insanlar, piknik yapıp ardından eğitmenler eşliğinde ebru sanatında güzel eserler ortaya çıkardı. Eğitmenler, ebru ile tanışmak isteyen özel insanlara ebru sanatını öğreterek hem yapım aşamasını hem de bu sanatın güzelliklerini anlattı. Getirilen objeleri ve kağıtları eğitmenlerin yardımıyla renklerle buluşturan çocuklar, atölyeden yüzleri gülerek ayrıldı.

Ebru Sanatının güzelliklerini anlatan Ebru Eğitmeni Süreyya Sepin; “Engelsiz Kafe’de çalışan yavrularımız, özel çocuklarımız bugün atölyemde beni ziyaret ettiler. Ebru sanatının güzelliklerini onlara hem anlattım hem de uygulamalı olarak gösterdim. Yalova Belediyesi’nin özel çocuklarımıza yaptığı bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyum. Objelere verdiğimiz renklerle çocuklarımızın yüzleri güldü, yaşam sevinçlerine etkinliğimiz katkı sağladı” dedi.


HABER : M.MUSTAFA DOĞAN 

İPEKYOLU HABER YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz