İpek Yolu Haber Ajansı

İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneğinden ’Beste Ödüllü Şiir Yarışması’ duyurusu.



2015 yılında kurulan “İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneği” kurulduğu günden bu güne, yasalar ve derneğin imkânları dâhilinde kuruluş amaçları içerisinde yer alan amatör veya profesyonel şairleri, bestekârları bir araya getirerek aralarında ki dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla birçok etkinlik yapmış ve üyesi olan ya da üyesi olmasa da müracaat eden Şair/Yazarların yeni eserlerini tanıtmak amacıyla imza günü tertip etmiş ve etmektedir.
Dernek amacı doğrultusunda her türlü Kültür ve Sanata destek ve hizmet vermekte ve katkı sağlamaktadır. 
Amacı, toplumda dil bilincinin yerleşmesi ve gelişmesini sağlayacak faaliyetlerde bulunmak olan dernek, Türkçenin doğru kullanılması, edebiyatımızın gelişmesi ve zenginleşmesini sağlayacak çalışma ve hizmetleri yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yapmaktadır…
Derneğin yapılan tüm hizmet, faaliyet ve etkinlikleri herkese ve her kesimin yararlanmasına açıktır…

Aynı zamanda duayen Şair, Yazar, Bestekâr ve Sanatçılarımızı tanıtmak amacıyla geceler düzenlemekte olan dernek, bünyesinde ki korolar ile huzur evlerinde konserler tertip etmektedir.
Belediyelerle istişarelerde bulunarak hak eden duayen şairleri adına park yaptırıp büstlerini diktirmek ve aynı zamanda yılda iki defa yeni besteler konseri düzenlemek faaliyetleri arasındadır.

Tüzüğü gereği dernek üyeleri ve üye olmayan sanatçılar arasında kaynaşma ve dostluğu arttırıcı yemek ve geziler düzenlemekte olan İzmir Şairle ve Bestekârlar Derneği yine tüzüğü gereği haftada bir gün şairlerin yeni yazdıkları şiirleri için irdeleme toplantıları yapmakta ve şiirde anlam bütünlüğü nasıl olmalıdır gibi şiir yazma teknikleri anlatılmaktadır…
 
Her yıl Türkiye çapında şiir yarışması düzenleyen, İzmir Şairler ve Bestekarlar Derneği bu güne kadar duayen şairlerimizden olan Sn. Yalçın Benlican ve Sn. Turan Atasever adına yapılan iki şiir yarışması düzenlemiş ve ilk beşe kalan şiirler denek bünyesindeki bestekârlar tarafından bestelenmiş, tertip edilen filan konserinde şarkıları icra edilmiş, ödülleri verilmiştir.
İşte bu kapsamda şimdi üçüncüsü düzenlenen yeni bir Şiir yarışması başlatan İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneği üçüncü şiir yarışması etkinliğini Yazar ve Şiir üstadı Şair Sn. Şevki Dinçal adına yapmaya karar vermiştir. 
Ekte göreceğiniz; İzmir Şairler ve Bestekârlar tarafından hazırlanan derneğimizin düzenlediği şiir yarışmasında ki şartnamede göreceğiniz gibi: 
Türk Edebiyatına, Türk şiirine yeni isimler ve eserler kazandırmak amacıyla ’İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneği’ tarafından düzenlenen ve artık geleneksel hale gelmiş olan "Türkiye Cumhuriyeti" geneline açık olan Şiir Yarışmasının üçüncüsü (3.) bu kez değerli hocamız "Şevki DİNCAL" adına düzenlenmektedir.
Şiir yarışması şartnamesi ne uygun olarak şiirlerinizi göndermenizi beklemektedir dernek yönetimi. İzmir şairler ve Bestekârlar Derneğinin düzenlediği bu yarışma ’Türkiye Cumhuriyeti’ sınırları içinde ikamet eden, yaşayan tüm şairlerimize açıktır...

Son Başvuru: 28.02.2020

HABER: Ömer Sabri KURŞUN
İPEKYOLU HABER İZMİR

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz