İpek Yolu Haber Ajansı

14. ÜLKELER EL SANATLARI VE YÖRESEL ÜRÜNLERİ FUARI'NA YOĞUN İLGİ



14.Ülkeler El Sanatlar ve Yöresel Ürünleri Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Ülkelerin kültürünü ve sahip olduğu değerleri yansıtan el sanatları, çeşitliliğiyle göz doldurmaya devam ediyor. Gerçekleşen fuarda 42 farklı ülke ve Anadolu'dan pek çok şehir, 220 firma el sanatlarını ve yöresel ürünlerini görücüye çıkardı. Fuar "Sanat Barıştır" temasıyla 10 Aralığa kadar konuklarını ağırlayacak…


"ORTA ASYA SANAT SOKAĞI" ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR 
Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan gibi Türki devletlerin açtığı sanat sokağında; keçi kılından yapılmış el emeği göz nuru dekoratif tasarım ürünleri, el yapımı ipek şalları sergileniyor. Bunların yanında, geleneksel enstrümanları Komuz ile Kırgızistan sanatçısı Dinara Tilekeyeva, Kırgızca, Kazakça ve Çince şarkılar söylerken, Mira Toktogonova da şiir dinletisiyle ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.

BRAD PITT MARAŞLI USTA'DAN OSMANLI ÇARIĞI GİYİYOR 
Çarık üretiminde 4'üncü kuşağın temsilcisi Hüseyin Kopar, Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi, Avatar gibi ödüllü kült filmlere çarık ve kostüm üretimi yapıyor.  Sınırları aşan namıyla ürünlerini tanıtmaktan memnuniyet duyan Hüseyin Kopar, yurt dışında da yakaladığı başarısıyla Türkiye'yi gururla temsil ediyor.

DÜNYADAKİ 100 ANTİBİYOTİKTEN DAHA GÜÇLÜ OLAN "PROPOLİS"
El sanatlarının yanında yöresel ve organik ürünlerin de tanıtıldığı fuarda yüzyılın mucizesi olarak bilinen Propolis ilgi odağı oldu. Kansere karşı mucizevi etkilere sahip olduğu bilinen Propolis, arı kovanının iç kısmını kaplayan doğal bir madde ve dünyanın en steril alanını oluşturuyor.
Türkiye'nin farklı yörelerinden yiyeceklerin de satışa sunulduğu fuarda yurtdışına çıkma imkânı olmayan birçok kişi, çeşitli ülkelerin lezzet ve el sanatları hakkında bilgilere ulaşabiliyor. İran, Rusya, Güney Afrika, Gana, Bosna Hersek, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Ukrayna, Bosna Hersek ve Mısır başta olmak üzere çok sayıda kültürel çeşitliliği görme fırsatı sağlıyor.  

Birbirinden özel kültürel dokuları Ankara'da buluşturan fuar 10 Aralık'a kadar ATO Congresium'da ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.


HABER: ALİ DUYSAK
İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz