İpek Yolu Haber Ajansı

AŞIK YENER 13.YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

“Yolver Dağlar Yolver Bana” “Kız Sen İstanbul’un Neresindensin?” türküleriyle tanınan Tanırlı Aşık Hacı Yener Ölümünün 13. Yılında Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu’ndan şair ozan ve sanatçıların katılımıyla mezarı başında anıldı.



Anma 15 Ekim Cumartesi günü yağmurlu bir havada Aşık Yener’in Büyükçekmece Mezarlığı’nda mezarı başında kızı Necla Yener’in katılımıyla yapıldı.

Anmada Saygı duruşu ardından konuşma yapan Düşler Dünyası başkanı Halk şairi İsmail Aydoğmuş “Kültür ve edebiyatımıza sahip çıkmak Aşık Yenerlere sahip çıkmaktan geçer. Köy enstitüsü mezunu sağlık memurluğu da yapan ozanımız Beyoğlu Öğretmen evi şiir günleri ve Gülhane etkinliklerini de   düzenleyip sunmuştur. “Binboğadan Marmaraya” adlı divanı benim de başucu kitabımdır.

Onu 30 Ekim de saat 13 te Beylikdüzü Beylicium da Erol Günaydın Sahnesi’nde de anacağız.” dedi.

Aşık Yener’in kızı Necla Yener babasıyla geçen anılarını anlatarak, anmaya gelenlere teşekkür etti. Anmaya katılan Aşık Zülali torunu ve Aşık Zülali dernek başkanı Halk ozanı Yahya Bilican “Aşık Yener benim de taktir ettiğim bir ozandır. Bu anmaya gelmeyi çok istemiştim bugüne nasip oldu.” dedi. Şair Yazar Selahattin Yalçıner, Şair Özkan Güli, Şair Ali Gürz, Şair Habip Özkilislioğlu, Şair Sinan Aceroğlu, Şair Hilmiye Kılıçarslan Aydoğmuş, yaptıkları konuşmalar ve şiirlerle Aşık Yeneri andılar. Anmaya eşi Gülüzar hanımla katılan Halk ozanı Metini (Metin Karakuş) “Yolver Dağlar Yolver Bana” eserini toplulukla birlikte söyledi.

Bir hafta önce kaybettiğimiz Selahattin Yalçıner’in ablası Kibriya Alp’in mezarına da gidilerek dualar okundu. Topluluk ardından  Beylikdüzü Emekli Çaybahçesi’nde Yeni gün grubu arkadaşla bir araya gelerek Aşık Yener Şiirleri okuyarak sohbete devam edildi.

 

 

HABER: ÖZKAN GÜLİ

İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Haberler

Yorumlar

İsmail Aydoğmuş
16.10.2022 - 19:25
Aşık Yeneri Saygıyla Anıyoruz.. Bu güzel haber ve paylaşımları için değerli Gazeteci şair Özkan Güli ve İpekyolu Habere teşekkür ederim. Yüreğine sağlık.

Yorum Yaz