İpek Yolu Haber Ajansı

ŞAİR MURATOĞLU’NUN BEKLEN ANLAYANIM YOK İSİMLİ KİTABI ÇIKTI.




Şiir doğayı ifade etmenin  en etkin yolu, en özenli tasviri ve en estetik aracıdır. Dünyayı,doğayı, canlıları ve yaşamı dizeler le, özetlemek insanların duygularına, hislerine en naif kelimelerle dokunmak ancak bir şairin ustalığıyla mümkündür. Şiirle çıkılan hiçbir  yolculuğun bitmemesi ve hiçbir bir durakta sonlanmayacak olmasının temel nedenide budur. Dizelerde başlayan serüven, şiir yolculuğuna çıkan okuru kainatın tüm güzellikleryle buluşturmak için binlerce yıl sürebilir. Binlerce yılı bir geceye, bir geceyi ise dünyanın en uzun gecesi haline dönüştürecek olan yanlızca kendi halinde bir dizedir. Dizelerini şiiri görüp görülebilecek en estetik biçime dönüştürmesi sayesinde okuduktan sonra bir daha unutamayacağımız adeta yaşantımızın bir parçası haline dönüşüp içimizden sürekli tekrarlamaya başlayacağımız vazgeçilmez bir olgu halinde bizimle birlikte yaşamaya başlayan bir değer olarak son nefesimize dek peşimizden gelerek bizlere eşlik etmeye devam edecektir. Toplumların yaşamına katkı sunan ve nesiller boyu anılması için, var etkileri kültürleriyle geleceğe aktarılırlar. Bu nedenle, kültürümüzün gelişmesine vesile olan Şair, Ozan ve yazarlarımız değerini bilmeliyiz. İşte Usta Şair Osman Acar (Muratoğlu) bu şairlerden bir tanesidir ve yaşadığı topluma, kendi öz kültürün pekişmesi güçlenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması çaba sarf ediyor
Şiirlerinde duru Türkçe anlaşılır ve akıcı bir dil tekniği kullanmaktadır. 
Ustaca dile getirdiği konularda, Toplumun olumlu ve olumsuz yönlerine hicivsel bir düşünüşle tepki koymakta, bazen de hümanist ruhuyla bireylere nasihat ve doğruları sunmakta. 
Şiirlerinde Acı, gurbet , yokluk, hasret milli ve manevi duyguları işlemektedir. 
Duygu  çağrışım  izlenimlerin dizeler halinde dile getirdiği söz sanatıdır Şiir. 
Halk şairi ise geçmişten günümüze gelen ve gelecek kuşaklara aktarılması için yazılmış ortak zevk ve kültür mirasıdır. 
Bu ortak zevk ve kültür mirası geleneğini sürdüren şair Osman Acar (Muratoğlu ) kendine özgün değerini, kimliğini oluşturmuş ve her geçen gün kimliğin gelişmesi için çalışmalarına devam etmektedir. 

KÖYLER 
Haneler yıkılmış tütmez bacalar 
Okullar kapanmış gitmiş hocalar
Günnük aşklar çıkmış bitmiş sevdalar
Ağlanacak hale kalmıştır köyler. 

İmam yok camide mihrap hüzünlü
Ezan sessiz minaresi matemli
Cenazesi yanliz gözlerse nemli
Ağlanacak hale gelmıştır köyler.

Haneler yıkılmış bacalar tütmez 
Gölleri kurumuş turnalar gitmez 
Kıymetin bilene kenti aratmaz
Ağlanacak hale varmıştır köyler .

Harmanlar terk olmuş tarla merlede 
Kaynaklar kurumuş şu yok derede
Keklik  sesi duyulmuyor doğada 
Ağlanacak hale dalmıştır köyler.

Muratoğlu gördü kaleme aldı 
Eskilere dönüp hüzüne daldı 
Yüz haneli köyden otuzun buldu
Ağlanacak hale girmiştir köyler .

     Şair Muratoğlu 


OSMAN ACAR BİYOGRAFİSİ 
ŞAİR Orhan Acar (Muratoğlu) Erzurum ili Şenkaya İlçesi’nin Zümrüt Köyünde 1964 yılında dünyaya geldi. İlkokulu köyünde bitiren şair çeşitli nedenlerle 1984 yılında Bilecik iline göç etti. İnşaatlarda çalışan şair daha sonra Kocaeli ili Karamürsel ilçesine yerleşti. Küçük yaşlarda şiire ilgi duymaya başladı. Usta Şair ve Aşıklıdan şiir dersleri alarak kendini iyice yetiştirdi geleneğe uygun Aşık tarzı halk şiirleri yazdı. Yazmış olduğu şiirlerin bir kısmını (ANILAR) Ve (KALPTEN KALEME YANSIMALAR) adlı iki kitap çıkardı. Eski ve yeni şiirlerini harmanlayarak yeni kitabı (ANLAYANIM YOK) isimli son kitapta toplayarak sevenlerinin beğenisine sundu.
Şair Muratoğlu yurt genelinde çeşitli etkinliklerle davet edildi ve çeşitli ödüllere layık görüldü Tv ve radyo programlarına katıldı gazete ve dergilerde hakında yazılar yazıldı şiirlerine yer verildi. Şair Muratoğlu emekli üç çocuk babası ve dört torun dedesidir Kocaeli Karamürsel’de ikamet etmektedir.


haber: Özkan Güli
İpekyolu Haber  istanbul

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz