İpek Yolu Haber Ajansı

Adanalı çobanı evlenme vaadi ile kandıran dolandırıcılık çetesi çökertildi

Evlenme hayali kuran erkekleri tuzaklarına düşürerek binlerce lira dolandıran evlilik çetesinin maskesi Adana’nın Kozan ilçesinde düştü. Çetenin son kurbanı Kozanlı çoban oldu. Özellikle Suriyeli uyruklu kadınları kullanarak evlenme hayali kuran erkekleri tuzaklarına düşüren çete, Kozan’da çobanlık yapan F.Ç’yi de kandırmalarının ardından jandarma ve polisin çalışması ile yakalandı. 6 çocuk annesi kadının, çobanı uyku hapı ile uyuttuğu, evdeki değerlerin eşyaları çalıp banyo penceresinden kaçtığı öğrenildi.

12 BİN LİRA BAŞLIK PARASI VERDİ

Kozan’a bağlı Bağtepe Mahallesinde çobanlık yaparak yaşayan F.Ç isimli kişi evlilik hayali kuruyordu. İddialara göre, Gaziantep’teki akrabaları ile irtibata geçti. Akrabaları evleneceği kadını ararken çetenin tuzağına düştüler. Evlilik hayalleri ile yaşayan F.Ç’den pazarlık yoluyla 12 bin lira başlık parası ve ziynet eşyası istendi. Parayı teslim eden F.Ç. sözde gelin V.H’yi yanına alarak Bağtepe Mahallesine döndü.

ÇAYINA UYKU HAPI ATMIŞ

Sözde gelin V.H. planın bir parçası olan uyutma işlemini F.Ç. üzerinde sürekli gerçekleştirdi. Verdiği uyku hapları ile F.Ç.’yi sürekli uyutan Suriyeli sözde gelin birkaç gün sonra çete üyelerine mesaj gönderdi. Adres bilgisini alan çete üyelerinden 2’si kadın 5 kişi Bağtepe’ye geldi.


HABER: SÜLEYMAN MERCAN 

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz