İpek Yolu Haber Ajansı

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ BANKAM ATIKLA ÖDÜLLENDİRİYOR

 

Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlattığı sıfır atık projesi kapsamında geri dönüşümde çok önemli yol kat eden Şahinbey Belediyesi bu konudaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca başlatılan "Sıfır Atık Projesi” kapsamında Şahinbey Belediyesi değerlendirilebilir atıkları geri dönüşüme kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şahinbey Belediyesi ve Çevre Temizlik Müdürlüğü’nce başlatılan çalışmalar kapsamında Şahinbey İlçesi genelinde belirlenen noktalara bırakılan atık toplama kumbaraları Şahinbey İlçesi’nin geleceği için önemli rol oynuyor. Ayrıca Şahinbey Belediyesi “Bankam Atık” Projesi ile evlerindeki atıkları getiren vatandaşlara çeşitli hediyeler veriyor.

ÖNEMLİ BİR PROJE

BANKAMATIK noktasına geri dönüşüm malzemesi getiren Mustafa Öztüzcu “Şahinbey Belediyesi’nin başlatmış olduğu ve uzun yıllardır sürdürdüğü bankam atık projesi çok güzel bir uygulama. Özellikle plastik atıklar doğa için çok zararlı bu anlamda vatandaşların atıkları Bankamatık noktalarına getirmesini istiyoruz. Gerdiğim atıklarla torunuma bisiklet aldım. Şahinbey Beleidyesi’ne böyle bir uygulama başlattığı için teşekkür ederim” dedi.

BANKAMATIK noktalarının vatandaş için önemli olduğunu belirten Pınar Kont “2008 yılından bu yana 23 Nisan Mahallesi’nde oturuyorum ve BANKAMATIK noktasının evime yakın olmasından dolayıda ayrıca mutluyum. Evde kullanmadığımız metal plastik, kağıt ve cam gibi malzemeleri BANKAMATIK noktalarına getiriyoruz. Getirdiğimiz atıklarla da puan topluyoruz ve karşılığında hediye alıyoruz” dedi.



HABER: ZEYNEP DEMİRKIRAN

İPEKYOLU HABER/ MERKEZ

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz