İpek Yolu Haber Ajansı

Akdeniz ve Ege Kıyılarının En Büyük Yüzer Havuzu Olan “Havuz 14” Bakan Akar, Valimiz Köşger ve Kuvvet Komutanlarının Katıldığı Törenle Hizmete Girdi.

İzmir Valiliği (BHİ) Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyılarındaki en büyük havuzlama kapasitesine sahip yüzer havuzu olan “Havuz 14” ün İzmir Tersanesi Komutanlığındaki hizmete giriş törenine katıldı

.

Düzenlenen törene, Bakan Akar’ın yanında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere eşlik etti.

Törende konuşan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemde yaşanan gelişmeler dikkate alındığında yerli ve millî savunma sanayiinin öneminin daha da ortaya çıktığını ifade etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin etki ve ilgi alanının her geçen gün genişlediğini, uluslararası alanda bir özne hâline geldiğini söyleyen Bakan Akar, “Fedakâr ve kahraman ordumuzu yüksek teknoloji ürünü yerli ve millî silah sistemleriyle buluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu gayretlerimizin meyvelerini de toplamaya başladık.” diye konuştu.

Geçmişte Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan piyade tüfeğinin dahi yurt dışından tedarik edildiğini hatırlatan Bakan Akar, “Artık Millî Piyade Tüfeklerimizi, kendi savaş gemilerimizi, fırkateynlerimizi, İHA’larımızı, SİHA’larımızı, Fırtına obüslerimizi, ÇNRA’larımızı, ATAK helikopterlerimizi, akıllı hassas mühimmatımızı tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine gelmiş bulunuyoruz. Bugün Silahlı Kuvvelerimiz yerli ve millî imkânlarla üretilen harp silah, araç, gereç ve mühimmatı etkin bir şekilde kullanarak sahada büyük başarılar elde etmiştir ve etmektedir. Türk yapımı silah sistemlerinin etkinliği, yakın zamanda Azerbaycanlı kardeşlerimizin öz topraklarını işgalden kurtarma mücadelesinde de en açık şekilde görülmüştür” diye konuştu.

Kamu Özel Sektör İş Birliğinin Güzel Ve Başarılı Bir Örneği

Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyılarındaki en büyük havuzlama kapasitesine sahip yüzer havuzun hizmete girmesiyle gemi inşa alanındaki çalışmaların ve kapasitenin bir adım daha ileriye taşındığını vurgulayan Bakan Akar, yüzer havuzun önemli katkılarda bulunacağına yönelik inancını dile getirdi.

Tüm bu başarıların kamu, vakıf şirketleri, özel sektör ve üniversitelerin ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içerisinde çalışmasıyla elde edildiğini ifade eden Bakan Akar, “Hizmete giren yüzer havuz; kamu, özel sektör iş birliğinin güzel ve başarılı bir örneğidir.” dedi.

İnsan kaynağına, potansiyele ve savunma sanayii firmalarına yönelik duydukları güveni yenileyen Bakan Akar, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin karada, denizde, havada; yurt içinde ve sınır ötesinde, dünyanın çeşitli coğrafyalarında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmesinde yerli ve millî savunma sanayiimizin güçlenmesi için çalışan iş adamlarımızın, sanayicilerimizin, mühendislerimizin, işçilerimizin de büyük payı var. Bu çalışmaların artarak devam etmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Projeye katkı sağlayan ASFAT ile HAT-SAN tersanesinin çalışanlarına teşekkür eden Bakan Akar, “Yerli ve millî savunma sanayiimizin gelişmesindeki kararlı tutumu, liderliği, teşvik ve destekleri için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bakan Akar sözlerinin sonunda, her türlü zorlu iklim ve arazi şartlarında, görevlerini başarıyla icra eden Mehmetçiğe başarılı, kazasız, belasız görevler temennisinde bulundu.

Konuşmasının ardından Bakan Akar, Havuz Hizmete Giriş Belgesi’ni Havuz Komutanı Deniz Yarbay Özgür İkiz’e verdi. Yarbay İkiz’in belgeyi ant içerek teslim almasının ardından Bakan Akar, Valimiz ve beraberindeki kuvvet komutanları kurdeleyi keserek havuzu hizmete açtı. Hizmete açılan havuzun gezilmesi ile tören son buldu.



HABER: EMEL TOPAL AN 

İPEK YOLU HABER İZMİR

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz