İpek Yolu Haber Ajansı

ÇAKIL TAŞLARINDAN BİR BİRİNDEN GÜZEL ESERLER

Taşın sert dokusunun insana verdiği pozitif enerjinin ve öğrettiği sabrın hayranı olduğunu belirten Neslihan Arzu Keteci sözlerine şöyle devam etti

 "Adeta nakış nakış işlediğim taşların bir mucizeye dönüştüğünü görmek, severek ve isteyerek daha iyisini yapmaya çalışmak ve olabildiğimiz ölçüde başarılı olmak başka bir duygu. Sabır ve emek vererek ortaya çıkan eserlerin öncelikle benim gibi heyecanlı olan birine sabır kavramını öğretmiş olması belki de bu çalışmaların bize verdiği en büyük kazanç oluyor".

2018 yılında açtığı sergiyi ziyaret eden hat ve tezhip sanatçısı Muhammet Mağ’ın, "Gel birlikte çakıl taşıyla hat çalışmaları yapalım" teklifiyle, Keteci çalışmalarına farklı bir yön kazandırdı ve şunları söyledi: "Yaptığım resim çalışmalarına çağdaş çizgilerle hat çalışmaları eklendi. Çalışmalarımız resim, grafik, çağdaş ve dekoratif unsurlar taşımaktadır. Bu çalışmalar değişen dünya konjonktüründe, insanların, toplumların, yaşamların bu değişimine sanatsal bir katkı ve uyum sağlamaktadır. Sanat bir yaşama biçimidir. Tüm inançlara, tüm insanlığın sanat zevkine hitap etmekle beraber, ötekileşmenin toplumları böldüğü, parçaladığı bir ortamda bu çalışmalar bir bütünleşmeyi de öngörmektedir. Elliye yakın çakıl taşı ile resim çalışması yaptım. Bunları yaparken de kendi çektiğim fotoğrafları çakıl taşıyla bezeyerek bir farklılık yarattım".


HABER: Özkan Güli 

İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz