İpek Yolu Haber Ajansı

Altındaki Yükseliş Hız Kesmiyor

Altındaki Yükseliş Hız Kesmiyor

Altındaki Yükseliş Hız Kesmiyor



Altın fiyatları, korona virüsün ekonomiye etkisinin artması ile birlikte güvenli liman alımlarının artması sonrası 7 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı

 

Altın fiyatları, korona virüs pandemisinin küresel ekonomi üzerinde yıkıcı etkilerinin olacağına ve buna bağlı olarak şirket karlarının olumsuz etkileneceğine ilişkin endişeler sonucu güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin artması sonucu rallisini sürdürdü ve yedi yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın, salgının ekonomileri resesyona itmesi ve merkez bankalarını büyük çaplı teşvik paketlerini uygulamaya koymak durumunda bırakmasının etkisi ile güçlü yükseldi. Hisse senetlerindeki sert düşüş sonrası ortaya çıkan nakit ihtiyacını karşılamak için geçen ay gelen güçlü satışların ardından, metal kuvvetli bir toparlanma gerçekleştirdi. Bunun sonucu, altın vadeli kontratları, dört haftadan az bir süre önce 1400 dolarlarda seyrederken şimdi ons başına 1,800 dolar yakınına çıktı. Vadeli ve spot altın fiyatları arasındaki fark halen yüksek kalmaya devam ediyor.

Haber Merkezi

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz