İpek Yolu Haber Ajansı

Avustralya Konsolosu Robson’dan Çanakkale İtfaiyesine Teşekkür Ziyareti

Avustralya Konsolosu Robson’dan Çanakkale İtfaiyesine Teşekkür Ziyareti

Avustralya Konsolosu Robson’dan Çanakkale İtfaiyesine Teşekkür Ziyareti

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Avustralya Çanakkale Konsolosu Lucas Robson ile birlikte Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ziyarete bulundu. 
Avustralya Çanakkale Konsolosu Lucas Robson, Avustralya’da devam eden yangınlarda yaşamlarını, yaşam alanlarını kaybeden insanlar ve hayvanlar için Çanakkale Belediyesi İtfaiye personeli tarafından hazırlanan destek videosu nedeni ile itfaiye personeline teşekkür etmek için İtfaiye ve Acil Durum Müdahale Merkezi’ni Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birlikte ziyaret etti. 
İtfaiye ve Acil Durum Müdahale Merkezi’nde itfaiye personeli ile bir araya gelen Robson, verdikleri destekler nedeni ile teşekkürlerini iletirken; “Sayın Belediye Başkanı ile birlikte Avustralya’da yangın ile mücadele eden itfaiyecilere verdiğiniz destekten dolayı en içten dileklerimle sizlere teşekkürü borç biliyorum. Sizinle bir arada olmaktan da çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Çanakkale ve Gelibolu, Avustralya için çok önemli bir yer. Aynı zamanda ortak tarihimiz açısından da önemli ve bağımızın olduğu bir yer. Dolayısı ile Çanakkale’den böyle bir mesajın gelmesi bizim için ayrıca önemli” dedi.
Ziyarette konuşan Başkan Gökhan ise yangın faciasında yaşanan kayıplardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek; “Yangının ne demek olduğu, ne kadar kötü bir şey olduğunu en iyi itfaiyeciler bilir. Bizim de burada ormanlarımız yanmıştı. Avustralya’daki yangına göre çok küçük de olsa, sonuç olarak oradaki ağaçların ve hayvanların yok olduğunu görmek büyük bir vicdan azabı duymamıza neden oluyor. Bu acıyı en iyi bilen itfaiyeci arkadaşlarımız da yangınlara müdahalede destek vermek için Avustralya’ya gitmeye gönüllü olduklarını söylediler” dedi.

ORHAN OYANIK
İPEKYOLU HABER ÇANAKKALE

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz