İpek Yolu Haber Ajansı

Aydınlık Bir Gelecek İçin Seminer

Gaziantep Valisi Davut GÜL ün himayelerinde organize edilen  ‘’GÖNÜL AKADEMİSİ’’ projesi kapsamında  “madde bağımlılığı” etkinliği Aydınlar Ortaokulunda düzenlendi. 
    Aile ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Okul Müdürü İlhan Gök; Bağımlılığın iyilikten, insanlıktan, vatan sevgisi gibi ulvi duygulara yönelimde kişiye geliştiren bir haslet iken madde, sigara, alkol, teknoloji gibi konularda aşırılık noktasında insan hayatını güçleştirip karanlığa sürükleyen, fizyolojik; psikolojik ve sosyal problemler meydana getirdiğini belirtti. 
   Şube Müdürü Bedriye Soku ise madde bağımlılığında ailenin ilgisinin önemini vurgulayarak olumlu aile ortamında büyümüş çocukların madde bağımlılığı ve şiddet konularından oldukça uzakta olduğunu belirtti. 
   İl Emniyet Müdürlüğünde madde bağımlılığı ilgili uzmanlar ise yaptıkları sunumlarla madde bağımlılığının doğuştan değil ilgisiz aile ortamında büyüyen, olumsuz arkadaşlık bağları kuran ve şiddete yönelen gençlerde gözlemlendiğini, bu sürecin önlenemez bir hal aldığını belirtti. 
   Duyguları ve düşünceleri önemsenen, şefkat odaklı ailelerin samimi duygularla büyütecekleri çocukların madde bağımlılığını engelleyeceği belirtildi. 


HABER: ZEYNEP DEMİRKIRAN
İPEKYOLU HABER/ MERKEZ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz