İpek Yolu Haber Ajansı

BAŞKAN ŞAHİN OECD GENEL SEKRETERİ ANGEL GURRÍA İLE GÖRÜŞTÜ

ŞAHİN’DEN OECD’YE BİZ HAZIRIZ MESAJI

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5’inci "OECD Champion Mayors" haftası etkinliği kapsamında gittiği Paris’te OECD Genel Sekreteri Angel Gurría ile görüştü. Görüşmede Gurría, GASMEK ve pandemi döneminde yapılan projelere değinerek Başkan Şahin’i “Siz bu girişim çerçevesinde Türkiye’nin yüzü oldunuz ve çalışmalarınız başarılı şehir yönetimini temsil ediyor. Siz kadınların rol modeli olarak gösteriliyorsunuz” sözleri ile överken Başkan Şahin ortak yürütülecek projelerde “Biz hazırız” mesajını verdi.

 

GENEL SEKRETER GURRÍA: TÜRKİYE’NİN YÜZÜ OLDUNUZ VE ÇALIŞMALARINIZ BAŞARILI ŞEHİR YÖNETİMİNİ TEMSİL EDİYOR

 

İktisadi İş Birliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) tarafından dünya toplumlarında yaşanan sosyal ve ekonomik eşitsizliklerin yerel yönetimler düzeyinde çözüme kavuşturulması amacıyla kurulan OECD Kapsayıcı Büyüme İçin Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na Türkiye’den ilk davet edilen belediye başkanı olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Paris’te sürdürdüğü ziyaretler doğrultusunda OECD Genel Sekreteri Angel Gurría ile görüştü. Samimi bir ortamda geçen görüşmede Gurría, GASMEK ve pandemi döneminde yapılan projelerden bahsederek “Siz bu girişim çerçevesinde Türkiye’nin yüzünü oldunuz ve çalışmalarınız başarılı şehir yönetimini temsil ediyor. Siz kadınların rol modeli olarak gösteriliyorsunuz” diyerek Başkan Fatma Şahin’i takdir etti. Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na davetlerinden dolayı Genel Sekreter Gurría’ya teşekkür eden Başkan Şahin, görüşmede birçok araştırma ve çalışma konusunu masaya yatırdı. Yürütülecek çalışmalar hakkında Şahin, OECD ekibine şehir ve kurum olarak “Biz hazırız” mesajını verdi.

 

Başkan Şahin görüşmenin sonunda Ezogelin Kadın Kooperatifi tarafından üretilen ve biber, sumak, nanenin içinde olduğu şifa paketini OECD Genel Sekreteri Angel Gurría’ya hediye etti.

 

ŞAHİN: DÜNYA YENİLİKÇİ, KAPSAYICI, ÇEVREYE DUYARLI İNSANİ KALKINMAYI ÖNEMSEMEK ZORUNDA

 

OECD Genel Sekreteri Angel Gurría ile yapılan görüşmede, genel sekreterin 15 Temmuz gecesi darbeye karşı destek verdiğini hatırlatarak, “Orada bizimle beraber duruşu çok kıymetliydi. Kendisini dostumuz olarak görüyoruz. Ülkemiz açısından bakıldığında Dışişleri Bakanımıza davet mektubu geldiğinde, Cumhurbaşkanımıza götürmüş. Cumhurbaşkanımız beni arayarak ‘Şampiyon Başkan Nasılsın?’ diyerek müjdeyi iletti. Buradan ayrıldığımda Cumhurbaşkanımızı bilgilendireceğim ve sizinle başlayacağımız işler için olacakları anlatacağım. Birlikte bu işlerle ilgili hem dünya hem OECD ülkeleri hem de şehirlerimiz için yapacak çok fazla işimiz var. Dünya çok zor bir dönemden geçiyor, küresel bir sorun var. OECD’nin büyük çatısında yerel bakışla bu büyük soruna dünya için çok daha hızlı bir şekilde sonuç bulacağımıza inanıyoruz. Ankara’da düzenlediğimiz ilk lansmanda gönderdiğiniz mesajınız çok büyük bir enerji oldu. Başlıklar da çok önemli. Artık bütün dünya yenilikçi, kapsayıcı, çevreye duyarlı insani kalkınmayı önemsemek zorunda” diye konuştu.

 

SİZLERLE UZUN SOLUKLU ÇEVRE VE İNSANLIK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM

 

Görüşmede pandemi sonrası yeni bir dünya oluştuğunu hatırlatan Şahin, “OECD büyük bir vizyonla geleceği görüp çok öncesinde bir insiyatif oluşturmuş. Bu insiyatifin içini doldurmamız, dünyanın geleceği ve dünya barışı için gereğini şehirlerimize yapmamız gerekiyor. Benim hem parlamento hem de Kurucu Sosyal Politikalar Bakanlığı tecrübem var ve yerel yönetimde çok zor bir dönemde yerel kalkınma için çalıştığım 8’inci senem. Dolayısıyla bu bakış açısıyla aslında nasıl bilgiye ulaştığımız, şehrin ulusal kapasitesini arttırdığımızı ve Türkiye Belediyeler Başkanı olarak bu çalışmaları bütün Türkiye’ye fikir projeleri ile başlangıç yaptık. Bu çalışmaların OECD tarafından görülmesi bizi ayrıca mutlu etti. En önemlisi kendi kurumumuz, şehrimize ülkemizi bu başlıklar çerçevesinde hazırlamaktı ve bunu başardık. Yolun başındayız. Sizinle uzun soluklu çevre ve insanlık için çok önemli işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

 

GURRÍA: GAZİANTEP’İN BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ANLAMI VAR

 

Başkan Şahin’e katılım için teşekkür eden Genel Sekreter Angel Gurría, “Türkiye’nin koalisyona seçilen ilk belediye başkanı ve Gaziantep’in ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ilk kadın başkanısınız. Gaziantep’in bizim için çok büyük bir anlamı var. Daha öncesinde Gaziantep’te bulunduğumda çok iyi bir ev sahipliği gördük. Gaziantep Mozaik Müzesi bizim için hala en iyi müze. Bu konuda bir rekabet olduğunu biliyoruz ama Gaziantep en iyisi. Performansını takdirle izliyoruz hem genç insanlar hem de kentten kente iş birlikleri konusunda. Siz bu girişim çerçevesinde Türkiye’nin yüzünü, başarılı şehir yönetimini temsil ediyor, kadınların rol modeli olarak gösteriliyorsunuz. GASMEK, pandemide yapılan işler çok popüler ve başarılı” ifadelerini kullandı.

 




HABER: SÜMEYYA TURAN

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz