İpek Yolu Haber Ajansı

Başkan Kılıç’tan Talan açıklaması

BAŞKAN TALAN “ Yapılan çalışma keyfi değil, izinle yapılan zaruri bir çalışmadır.” dedi

Terme sahilinde DSİ izniyle yapılan kanal ve ırmak ağzı temizleme çalışmalarının "sahiller talan ediliyor" diye kamuoyunu lanse edilmesine Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’tan yanıt geldi. Başkan Kılıç, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ifade ederek, “ Yapılan çalışma keyfi değil, izinle yapılan zaruri bir çalışmadır.” dedi.
------------------------
Dün bazı yerel basın organlarında ’Saklı Tatil Köyü Talan Ediliyor’ başlığı ile servis edilen habere, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’tan “Kamuoyu yanlış yönlendirilerek, belediyenin izinle yapmış olduğu ırmak ve kanal ağzı temizleme çalışmaları, sanki bir doğa katliamı gibi gösterilmeye çalışılıyor. Çalışma tamamen ırmak ağızlarındaki birikintilerin temizlenmesine yönelik” sözleriyle tepki geldi.
KAMUOYU YANLIŞ YÖNLENDİRİLMEK İSTENİYOR
Haberin maksatlı olarak çarpıtıldığını ifade eden Başkan Kılıç, "Yağmur mevsiminin gelmesiyle birlikte ilçemiz Çavuşoğlu Tesisleri çıkışında bulunan ırmak ve kanalların deniz ile buluştuğu noktada biriken birikinti kum, Devlet Su İşleri’den (DSİ) alınan izinle fen işlerimize ait iş makinaları ile kaldırılarak, ilçemizdeki çalışmalarda kullanılmak üzere şantiye alanımızda depolanmaktadır. Bu birikintilerin alınma amacı; yoğun bir yağış sonrası yaşanabilecek sel ve taşkınların önüne geçmektir." dedi.
KEYFİ DEĞİL, ZARURİ BİR ÇALIŞMA
Irmak ağızlarında yapılan çalışmanın keyfi değil, zaruri bir çalışma olduğuna dikkat çeken Başkan Kılıç, "Söz konusu haberin iç sayfalarında gerekli izinlerin alınarak, çalışma yapıldığının belirtilmesine rağmen başlıkta ’TALAN’ iddialarının dile getirilmesi bu haberin ne kadar maksatlı olduğunun en büyük göstergesi. DSİ’den alınan izinle gerekli ‘teknik nezaretçi’ denetiminde yapılan birikinti temizleme çalışmasında doğaya ve çevreye zarar verecek herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ekiplerimizce azami özen gösterilmiştir. Kıyı çizgisi ve kıyı-kenar çizgisi içindeki malzemeye kesinlikle dokunulmamış, sadece ırmak ve kanalların denizle buluşma noktaları olan ırmak ağzı denilen bölgelerde birikinti ve temizleme çalışmaları yapılmıştır. Çekilen hava fotoğraflarında da çalışmanın tüm açıklığı ile görülmektedir. Yapılan çalışma keyfi değil, zaruri bir çalışmadır. Sanki belediye keyfi bir uygulama yapıyormuş gibi kamuoyu yanlış yönlendirilmeye çalışılmıştır." diye konuştu.

HABER : NURİ GÜLER
İPEKYOLU HABER - SAMSUN

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz