İpek Yolu Haber Ajansı

BAŞKAN SİLPAGAR, 3. YARDIM TIRINI YOLCU ETTİ

BAŞKAN SİLPAGAR, 3. YARDIM TIRINI YOLCU ETTİ

Çiftlikköylülerin destekleriyle Çiftlikköy Yardım Merkezi’nde toplanan giyecek, yiyecek, temizlik ve acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan 3. Yardım tırı Kahramanmaraş’taki depremzedelere ulaşmak üzere yola çıktı.

KAHRAMANMARAŞ’A ÇİFTLİKKÖY’DEN 32 BİN 239 ADET YARDIM

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, 3 günde 3 yardım tırının Çiftlikköy’den hareket ettiğini belirterek, “Hemşerilerimizin destekleriyle yardım merkezimizde toplanan kıyafet, yiyecek, temizlik ve acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan 3. yardım tırımızı da toplam 32 Bin 239 adet ve 111 kalem yardım malzemesi ile doldurarak Kahramanmaraş ilimize doğru yolcu ettik. Hemşerilerime desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kampanyamız sürüyor, gelen malzemelerin, listelenip isimlendirilerek, koliler halinde depolanmasıyla ilgili ekiplerimizin çalışmaları da Çiftlikköy Yardım Merkezimizde devam ediyor” diye konuştu.

1 İTFAİYE EKİBİMİZ DÖNDÜ, 2 EKİP HATAY’DA

Deprem bölgesine Çiftlikköy’den giden arama kurtarma ekipler hakkında bilgi veren Başkan Silpagar, “Hatay bölgesine depremin yaşandığı gün ulaşan itfaiyecilerimizden oluşan ilk ekip, 12 canı kurtardıktan sonra Çiftlikköy’e dönüş yaptı. Diğer itfaiye ekibimiz 5 personelle halen Hatay bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Yine 28 kişilik belediye personelimizden oluşan gönüllü ekibimiz de Hatay içinde TTK maden ekibiyle koordineli olarak kurtarma faaliyetlerine katılıyorlar” dedi.

ÇİFTLİKKÖY EKİBİ 3 CANI DAHA KURTARDI

Başkan Silpagar, depremin beşinci gününde Çiftlikköy ekibinin Hatay’da madencilerle birlikte 3 canı daha kurtardığını dile getirerek, “Belediyemiz tarafından afet bölgesinde Hatay’a gönderilen gönüllü ekibimiz, TTK madencileri ile birlikte yaptıkları kurtarma çalışmalarında 2 aylık bebek, 12 yaşındaki çocuk ve anneleri olmak üzere 3 kişiyi sağ olarak enkaz altından çıkardı. Temennimiz, kurtarma ekiplerinin mümkün olduğunca çok cana ulaşarak hayata döndürmeleri” şeklinde konuştu.



İPEK YOLU HABER

MMUSTAFA DOGAN

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz