İpek Yolu Haber Ajansı

BAKAN ZİYA SELÇUK İLK DERS İÇİN TERMAL FEN LİSESİNİ TERCİH ETTİ


Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘EBA Canlı Sınıf’ uygulamasında Yalova Termal Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencilerinin canlı sınıflarına sürpriz ziyaret gerçekleştirerek öğrencilerimiz ve öğretmenimiz ile sohbet etti.

“Biraz Fazla Oldu Özledik, 15 Tatil Gibi Olsa”

Bakan Ziya Selçuk, Yalova Termal Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Karaduman’ın 12’nci sınıfların iki şubesiyle gerçekleştirdiği derse katıldı. Öğrencilerle esprili bir sohbet gerçekleştiren Bakanımız, "Biz insanı evde de rahat bırakmayız, görüyorsunuz böyle. Hep bana liseliler derdi ki, ’hocam biz evde kalalım evde çalışalım, işte okula gitmeyelim devamsızlık olmasın’ derdi, kimin duası kabul oldu?" diye sordu.


"Biraz fazla oldu, özledik" yanıtını veren öğrencilere de "Fazla mı oldu? Ne kadar olsa iyi olurdu?" sorusunu yöneltti. Bakan Selçuk, bir öğrenciden "15 tatil gibi olsa" yanıtını alınca, "Şu virüsü bir yenelim inşallah ondan sonra hep beraber buluşacağız okullarda" dedi.

“Ders Dışında Ne Yaptığınız Hayattaki Başarınızı Etkiler”

Öğrencilerin başarılı ve mutlu olmak için önerilerini sorması üzerine Bakan Selçuk, okuldaki başarının hayattaki başarı anlamına gelmediğini, hayattaki başarıya etki eden faktörlerin neler olduğunu anlattı.


Okul başarısı ile hayat başarısı farklı şeyler olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, “İnşallah hepiniz çok başarılı olacaksınız. Buna yürekten inanıyorum. Bunca yıllık deneyimlerimden sonra size şunu söyleyebilirim. Okulda başarılı olanın hayatta başarılı olacağının garantisi yok. Derste ne yaptığınız önemli ama daha da önemlisi ders dışında ne yaptığınız. O sizin hayattaki başarınızı etkileyecek olan faktör. Yani bir enstrüman çalıyor musunuz, spor yapıyor musunuz, aileye destek oluyor musunuz? Bunlar belirleyici olacak. Deneyim kütüphanenizi genişletmeniz gerek. Fakültede okurken de kaç tane kartvizit biriktirdiğiniz, kaç tane kongreye katıldığınız, kaç e-mail adresi biriktirdiğinize önem verin. Her şeyden az az değil belli bir konuda derinleşmeniz lazım. Dünyayı izleyin” ifadelerini kullandı.

 

Öğrencilerden kendilerine dikkat etmelerini, yapay gıdalardan uzak durmalarını ve sürekli ekrana bakmamalarını isteyen Bakan Selçuk, Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

“Müdür Ali Tosun: Üç Bileşenli Uzaktan Eğitim”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, uzaktan eğitim sürecinin TRT EBA TV yayın programları, EBA’ yı internet üzerinden öğrencinin kendi başına kullanımı ve öğretmenle öğrencinin buluşabileceği EBA canlı sınıf uygulaması olmak üzere üç bileşenden oluştuğunu kaydetti.

“İlk Canlı Sınıf Uygulaması Termal Fen Lisesi”

Uzaktan eğitim sürecinde akademik, duygusal ve hareket eksenli içeriklerin önemine dikkati çeken Müdür Ali Tosun, "Öğrencilerimiz bu üç unsuru bir araya getirdiklerinde bütünlüklü bir şekilde öğrenebilirler. Canlı sınıfla öğrencilerimiz kendi öğretmenleriyle EBA üzerinden bir sınıf ortamında ders işleyebiliyor. Öğrenci-öğretmen etkileşimini teşvik edecek bu çalışma uzaktan eğitim sürecinin önemli bileşenlerinden biri olacak. Bu haftadan itibaren ise canlı sınıf uygulaması başladı. Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, ilk canlı sınıf uygulamasını Termal Fen Lisesi öğrencileri ile yaptı.

“Eğitimde Marka Kent Hedefiyle Yalova İlk Tercih Oldu”

İlk derste ilimizin tercih edilmesi, Eğitimde Marka Kent hedefimiz için bizi daha da kenetledi. İlk EBA Canlı Ders uygulamasında İlimizi ve okulumuzu tercih eden Sayın Bakanımıza ve Genel Müdürümüz Cengiz Mete’ye teşekkür ediyorum. Müthiş bir ders hazırlayan Termal Fen Lisemizin yönetici, öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 


HABER: M.MUSTAFA DOĞAN

İPEK YOLU HABER YALOVA

Ek alanı

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz