İpek Yolu Haber Ajansı

BAKIN UZMANLAR ALTIN İÇİN NE DİYOR

BAKIN UZMANLAR ALTIN İÇİN NE DİYOR

BAKIN UZMANLAR ALTIN İÇİN NE DİYOR


Şubat ayına 1593 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatlarında ilerleyen günlerde kademeli olarak aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Son zamanlarda piyasaların ana gündeminde Çin kaynaklı korona virüsü var ve bu konuda gelen haber akışları fiyatlamalar üzerine etki ediyor. Dün kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler devam etti ve ons altın yaklaşık olarak son 10 günün en düşük seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar gerçekleşti.

Hafta içerisinde altın fiyatlarında volatilitede artış yaşanabilir. Özellikle ABD kanadından gelecek olan ekonomik veriler ons altın fiyatlarında hareketliliği artıracaktır. Gün içerisinde TSİ 16:15’da ADP Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak. Veri Cuma günü gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisinin öncüsü olarak sayılabilir. Bilindiği gibi Amerika kanadından gelen verileri FED yakından izliyor. Ve bu veriler para politikası kararlarına etki ediyor. Bu sebeple hareketlilik oldukça artabilir. Diğer yandan jeopolitik gelişmeler yakından izlenmeye devam ediliyor.
XAUUSD’yi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1563.19 – 1569.80 – 1580.84 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1548.97 – 1537.00 – 1526.09 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Altın Yorumları / İnfo Yatırım – (05.02.2020)

ORHAN OYANIK 
İPEKYOLU HABER 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz