İpek Yolu Haber Ajansı

Başbakan'dan BM Üyelerini Tehdit Eden Trump'a Tepki: İşi Zıvanadan Çıkarmış

Başbakan Binali YıldırımAnkara’da İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunlar Zirvesi’nde konuşuyor. Türkiye’yi 3 kat büyüttük diyen Yıldırım, "Milletimizden aldığımız güçle 15 yıldır çalışıyoruz. Üniversitelerimizin gelişmesine önem veriyoruz. Türkiye’nin güçlü devletler arasında yer almasını ancak gelişmiş üniversitelerle sağlayabiliriz." şeklinde konuştu.

Başbakan Binali YıldırımABD Başkanı Donald Trump’ın BM Genel Kurulu’nda yapılacak olan oylama öncesi tehditkar sözlerine tepki gösterdi. Yıldırım, "ABD Başkanı işi zıvanadan çıkarmış görünüyor. Her ülke egemendir, bağımsız karar verecek yetkinliğe sahiptir." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları:

"KALİTEYİ ARTIRMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Lise mezunuyla üniversite kapasitesi birbirine eşitlenmiş durumda, bundan sonra da kaliteyi artırmak için elimizden geleni yapacağız. Demokrasi, vesayet unsurlarını elinde geçtiğimiz yıllarda oyuncak haline gelmişti, özgürlüklerin önünde engeller vardı. Hem Türkiye’nin problemlerini çözdük. Gerekli demokratik duruşu gösterdik aynı zamanda da milletin ihtiyacı olan yatırımları tamamlamaya gayret ettik. Yeni İstanbulHavalimanı ile birlikte dünyada havacılığın merkezi Türkiye olacak.

"BU HİÇBİR ÜLKEDE GERÇEKLEŞMEYEN BİR ŞEY"

Üçüncü çeyrek büyümemiz dünyada bir rekor oldu, yüzde 11,1. Bu, hiçbir ülkede gerçekleşmeyen bir şey. Ülkemizde de son 6 yılda yakalanan en büyük büyüme oranı. Bu büyüme oranının tesadüfi olmadığını da ifade etmek isterim. Bazıları bunu da tabii sulandırmaya çalışıyorlar ama ne yaparsa yapsınlar, bu büyümenin arkasında güçlü bankacılık sistemi var, sağlıklı kamu maliyesi var, dinamik genç nüfus yapısı var, iş yapımına uygun birikim ve kültür var, mali teşvikler var.

"ABD BAŞKANI İŞİ ZIVANADAN ÇIKARDI"

BM Güvenlik Konseyi’nde yapılan oylamada 14 Güvenlik Konseyi üyesinin yanında Amerika yalnız kalmış ve son çare olarak Genel Kurulda Amerika aleyhine oy verecekleri tehdit edecek noktaya kadar gelmişlerdir. Eğer Amerika’nın aleyhinde oy verirseniz size mali yardım yapmayız, para vermeyiz, ayağınızı denk alın diyecek kadar işi zıvanasından Amerikan Başkanı çıkarmış gözüküyor. "

TRUMP’IN TEHDİDİ

ABD Başkanı Donald TrumpKudüs tasarısı lehine oy kullanacak BM üyesi ülkelere finansal desteği kesme tehditinde bulunmuştu.



haber merkezi

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz