İpek Yolu Haber Ajansı

BAŞBAKAN YILDIRIM, FARKLI MİLLETLERDEN ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Binali Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye'ye gelen çocuklara hitap etti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden çocukları, 23 Nisan'da Türkiye'nin başkenti Ankara'da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Yıldırım, "23 Nisan Çocuk Bayramı, bütün dünya çocuklarına mutluluk, sevinç ve huzur getirsin diyorum. Sizler dünyanın en değerli misafirlerisiniz."... dedi.

Başbakan Yıldırım, 23 Nisan'ın dünyada bir tek Türkiye'de uluslararası anlamda çocukların kutladığı bir gün olduğunu belirtti ve "23 Nisan, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen farklı renk ve güzelliklerde çocuklarımızın gerçekleştirdiği barış ve kardeşlik şölenidir." dedi.

Görüntünün olası içeriği: 16 kişi, gülümseyen insanlar

Başbakan Yıldırım, 23 Nisan gününü çocuklara bayram olarak bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarını sunduğunu ifade ederek, 23 Nisan'ın TBMM'nin açıldığı istiklal ve egemenlik günü olduğunu sözlerine ekledi.

26 ülkeden 339 çocuğun Türkiye'de misafir edildiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Dünyanın neresinde gözlü yaşlı bir yavrumuz varsa, o gözyaşlarına mendil olmak istiyoruz." dedi. "Herkes için adalet, barış ve mutluluk istiyoruz. Biz istiyoruz ki, dünyanın hiçbir tarafında hiçbir çocuğa haksızlık yapılmasın." diyen Yıldırım; Suriyeli çocuklar başta olmak üzere, milyonlarca çocuktan şefkat ve sevgi elini eksik etmediklerini belirtti.


Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz