İpek Yolu Haber Ajansı

BEKİR AYAZ Moldovya Gagauz Özerk bölgesinde Spor, kültür ve eğitim çalıştayına damga vurdu.

Eğitim gönüllüleri tarafından desteklenen ve Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Belarus ülkelerinden gelen gönüllülerin katılımı ile Moldovya Gagavuz Özerk bölgesinde spor, kültür ve eğitim çalıştayı gerçekleştirildi.

Eğitim gönüllüleri adına Makedonya FK Tikveş Spor kulübü yöneticisi Bekir AYAZ yapmış olduğu konuşmada: Biz Türk’ün olduğu her yerdeyiz. Burada olmaktan son derece memnun olduğunu bir kez daha dile getirmek istiyorum.  AYAZ konuşmasına kadim Anadolu’nun saf ve bozulmamış Öz Türkçeyi konuşmalarından dolayı kendilerine müteşekkir olduğunu dile getirdi.

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve yazı görseli olabilir

Bekir AYAZ: Dil, insanlar arasında anlaşmayı sağlayan, kendisine özgü yasaları olan ve ancak bu yasalar çerçevesinde gelişen, temeli bilinmeyen zamanlarda atılmış seslerden örülmüş bir anlaşma sistemidir. En önemlisi kültürümüzü yansıtan kimliğimizin yansımasıdır.

 Öncelikle güzel insanlar sizlerden önemli bir konuda ricada bulunacağım. Yavrularınıza Gök Oğuz Türkçesini en ayrıntısına kadar öğretmenizi Türk kimliğinizden ayrılmamanızı Türkün töresini, örf adet, gelenek ve göreneklerinizi yaşatıp Anavatan Türkiye ile olan ilişkilerinizi canlı tutmanızı istiyorum dedi.

Çalıştay iyi niyet dilek ve temennilerin ardından Gagavuz çocuklara sporu teşvik adına antrenman malzemesi ve çeşitli hediyeler verilerek son buldu.

HABER: AYFER KILIÇ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz