İpek Yolu Haber Ajansı

BELEDİYEDEN MİNİBÜSÇÜ ESNAFINA DESTEK


Korona virüs (COVİD-19) salgınıyla mücadelesini sürdüren Yalova Belediyesi ekonomik anlamda zor günler geçiren minibüsçü esnafına destek olacak. Yalova Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda yolcu taşıma kapasitelerinin düşülmesi nedeniyle olumsuzluklar yaşayan esnafa verilmek üzere Minibüsçüler Odasına 105 bin lira destek verilecek.

Geçtiğimiz gün olağanüstü toplanan Yalova Belediye Meclisi’nden zor şartlar altında vatandaşlara hizmet vermeyi aralıksız sürdüren minibüsçü esnafını rahatlatacak kararlar çıktı. Ruhsat, izin ve hat kirası borçlarının 3 ay erteleme kararının alındığı toplantıda esnafa dağıtılmak üzere de 105 bin liralık destek kararı alındı. Oda kanalıyla yapılacak olan destek esnafa bir nebzede olsa nefes aldıracak.

“Esnafımızın Yanındayız”

Meclis toplantısında alınan karar hakkında değerlendirmede bulunan Yalova Belediye Başkan V. Mustafa Tutuk; “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisine alan virüs, maddi manevi kayıplara yol açmakta. Minibüsçü esnafımız da virüsün getirdiği olumsuzluklardan en fazla etkilenen sektörlerin başında gelmekte. Şehir içerisinde faaliyet gösteren M plakalı minibüslerin yolcu taşıma kapasitesi yayınlanan genelge ile sınırlandı. Yaklaşık %80 oranında azalma meydana geldi. Bu şartlar altında toplu taşıma hizmetinin sürekliliğinin sağlanabilmesi hem esnafımızın hem de toplu taşıma kullanan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için minibüs esnafımıza gelir desteği verilmesi gerektiğini düşündük ve konuyu meclise taşıdık. Devletimiz tarafından bu konu ile ilgili yasal düzenleme 17.04.2020 tarihinde yapılarak yürürlüğe girdi. Bizlerde kanun kapsamında esnafımıza destek olmak için meclisimizi olağanüstü topladık. Minibüsçü esnafımıza korona virüsü sebebi ile toplu taşıma hizmetinin sağlanmasında yaşadıkları zorlukları en aza indirmek ve toplu taşımanın sürekliliğinin sağlamak adına 105 bin lira gelir desteği verilmesi ve ruhsat, izin, hat kirası borçlarının faizsiz olarak 3 ay ertelenmesi konusunda karar aldık. Esnafımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



HABER: M.MUSTAFA DOĞAN 
İPEK YOLU HABER YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz