İpek Yolu Haber Ajansı

BURSASPOR’UN EFSANE FUTBOLCUSU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

Bir dönemin yıldız futbolcusu, Bursaspor’un efsane kaptanı Mesut ŞEN, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayata veda etti.Ulucami’de kılınan cenaze namazının ardından Emirsultan mezarlığına defnedilen unutulmaz futbolcu son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine spor camiası, sevenleri ve çok sayıda Bursalı katıldı.

T ürk futbolunun ve Bursaspor unutulmaz yıldız futbolcusu, Mesut Şen, yakalandığı amansız hastalık sebebiyle dün son yolculuğuna uğurlandı. Ulucami’de kılınan cenaze namazının ardından Emirsultan Mezarlığı’na defnedilen 76 yaşındaki efsane futbolcuyu son yolculuğunda spor camiası ve sevenleri yalnız bırakmadı.

Mesut Şen, efsane bir futbolcuydu, bir futbol sihirbazıydı. Birçok yeteneğinin yanısıra çalımlarıyla rakiplerinin belini kırdığı, yerlere yatırdığı gibi hünerleri uzun yıllar unutulmadı.

Mesut Şen, Bursaspor’dan A Milli Takım’a seçilen ilk 2.Lig oyuncusudur. Bursaspor’da, mukavele imzalayan ilk profesyonelidir. …

10 yıl Bursaspor forması giyen ve bir dönem A takımda yardımcı antrenörlük görevi de üstlenen unutulmaz sağ kanat oyuncusu Mesut Şen’in vefatı spor camiasında büyük üzüntü yarattı.

Mesut Şen, bir Bursaspor efsanesi, çalımları driplingleri hafızalardan silinmeyen bir yıldız futbolcuydu. Bursaspor’da 1963-73 yılları arasında 222 lig maçı oynadı ve 44 gol attı. Kaptanlık yaptı. 1973-75 yılları arasında ise Beşiktaş’ta forma giydi. Mesut, Bursaspor 2.Lig’deyken 1966 yılında İngiltere’ye karşı Ümit Milli Takım formasını giydi ve Bursaspor’dan milli takıma giden ilk oyuncu oldu. Türkiye’nin Bulgaristan ile yaptığı özel maçta ilk A Milli takım formasını giydi. 8 defa A Milli, 11 kez de Ümit Milli Takım’da oynadı.

Mesut Şen’in Ulucamii’nde kılınan cenaze namazına, eski takım arkadaşları, Bursaspor Yönetimi, spor camiasından çok sayıda kişi katılarak son yolculuğuna uğurladı. Merhumun naaşı cenaze namazının ardından dualar eşliğinde Emirsultan mezarlığına defnedildi.

 

HABER: Cafer Genç

 

İPEKYOLU BURSA HABER

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz