İpek Yolu Haber Ajansı

Canpati derneği , Cahide derneği , canlar için derneği den ortak basın açıklaması

Öncelikle birkaç gün önce şehrimizde yaşanan elim olaydan dolayı çok üzgün olduğumuzu ve saldırıya uğrayan çocuğumuzun da yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Bu olayın yaşanmasın da kanun metninde belirtildiği üzere yasaklı ırk tabiri ile belirtilen köpekleri kontrolsüz şekilde dışarı çıkaran ve kalabalık yerlerde insanların kışkırtmasına meydan verip hayvanları stres altında tutup saldırgan tavırlar takınmasına neden olan kişilerin ihmali söz konusudur ve bu kişilerin hak ettikleri cezayı almaları adına bizler de yasal sürecin takipçisi ve destekçisi olacağız.

Bilinçsiz hayvan sahiplerinin yol açtığı bu olay neticesinde ülke genelinde hayvanlara karşı nefret ,kin , öfke halt safhaya çıkmıştır. Bir tane hayvanın bir çocuğa olan saldırısı tüm hayvanlara mâl  edilmiş ve tüm hayvanlar günah keçisi ilan edilmiştir. Yüzyıllar önce evcilleştirip yaşamı paylaştığımız ve çoğu kez insan hayatı kurtaran köpek dostlarımızı her alanda kullanıp fayda sağlarken ses çıkarmayıp şimdi tüm köpekleri günah keçisi ilan eden herkesi esefle kınıyoruz!

 Hatırlatmak isteriz ;

Ülkemizde yaşanan depremlerde hiç düşünmeden kendini enkaz altına atıp insan hayatı kurtaran köpek dostlarımızı ne çabuk unuttunuz ?

Kayıp, cinayet, yasaklı madde vb birçok olayda emniyet teşkilatımızın yardımcısı köpeklerin başarılarını kutladınız mı ?

Geceleri evlerimizi, namusumuzu , malımızı ; hırsızdan ,sapıktan koruyup yüzyıllardır can güvenliğimizi emanet ettiğimiz maaşsız ,çıkarsız çalışan bekçi köpeklerimize bir gün olsun teşekkür ettiniz mi ?

Şimdi bilinçsiz hayvan sahiplerinin saldırgan yetiştirip kontrolsüz bıraktığı bir hayvanın saldırısını tüm sokak köpeklerine yükleyip onları istemeyen  barınaklara kapatılsın diyen nefret kusan insanların vicdanına sesleniyoruz; sokakta yaşam mücadelesi veren bu olaylardan haberi olmayıp tek derdi bir lokma yemek biraz sevgi olan köpek dostlarımıza bunu yapmayın, hepsinin hayatı tehlike altında !

Barınaklar onlar için yaşanılabilir yerler olmamakla birlikte hiçbir canlı ömür boyu suçsuz yere tel örgüler arkasına hapsedilmeyi hak etmiyor !   Nasıl ki bir insan birine zarar verdiğinde tüm insanlar suçlu kılınıp cezaevlerine atılmıyor ise yaşanan bu olaydan dolayı da tüm hayvanlar barınaklara kapatılmamalı !

 

İZİN VERMEYECEĞİZ!  Sokaklarımızda gece gündüz canımızı malımızı hırsızdan sapıktan koruyan bu canların sokaklardan barınaklara hapsedilmelerine izin vermeyeceğiz

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın elim olay sonrasında yapmış olduğu açıklama ’ köpeklerin toplatılıp barınaklara kapatılması yönündedir.  Açıklaması ülke genelinde kanundan üstün görülüp sokaklardan barınaklara köpekler toplanmaya başlanmıştır.

Oysa 5199 sayılı kanuna göre sadece kısır olmayan hayvanların alınması kısırlaştırma işlemi yapılıp alındığı bölgeye bırakılması esastır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yaşanan bu olaya karşılık çözüm önerisi bu olmamalıdır ki yaşanan bu olayın suçlusu  sokaktaki köpekler değil ilgili birimlerin denetimsizliği ve ilgisizliğidir şöyleki kanunen yasaklı ırk diye geçen cins hayvanlar bazı kesim insanlar tarafından dövüştürmek ve bu uğurda saldırgan yetiştirmek üzere bir silah olarak kullanılmak üzere merdiven altı ve çoğu zaman göz göre göre üretilip satılmaktadır.  Bu kanlı ticaretin önüne geçmek ilgili birimlerin göreviyken yılladır devam eden bu üretimi durduramamışlardır.  Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir daha böyle korkunç olayların yaşanmaması adına satmak , dövüştürmek üzere alenen yapılan bu ticareti durdurması adına gerekirse sadece bu konu ile ilgilenecek özel birimler kurmasını talep ediyoruz.  Ek olarak hali hazırda üretimi yapılıp bu amaçlarla kullanılan zavallı canlar için rehabilitasyon merkezleri açıp rehabilite etmeleri kısırlaştırıp güvenli kişilere takip şartı ile sahiplendirilmeleri kararındayız.

Hiçbir canlının özgürlüğünü kısıtlamaya hakkımız olmadığını dile getiriyor ve acilen barınaklara kapatma fikrinden vazgeçilmesini istiyoruz .



HABER: ALİ DUYSAK

Haber Videosu

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz