İpek Yolu Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Tribün Devreye Alınma Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Tribün Devreye Alınma Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Tribün Devreye Alınma Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle iştirak ettiği, Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Tribün Devreye Alınma Töreni’ne katıldı.


Türkiye’nin vizyon projesi olan Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında kurulan Ilısu Barajı Hidroelektrik Santrali’nin altı tribününden ilki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir törenle hizmete alındı.

Proje kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan, başta Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tamamının kalkınmasına katkı sağlayacak Ilısu Barajı Hidroelektrik Santrali’nde (HES) su tutma çalışmalarında da sona gelindi.

Ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu barajlar kategorisinde, gövde hacmi ve kret uzunluğu bakımından Atatürk Barajı’ndan sonra Türkiye’nin ikinci büyük barajı Ilısu’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği üzere 6 türbinden biri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda devreye alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında,
Ilısu Barajı ve Hidroelektrik santralimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yapımına başladığımız 2008’den beri krediden inşaasına her aşamasında pek çok engel ile karşılaştığımız bu eseri kararlılığımız sayesinde ülkemize kazandırdık. Bu tesisten faydalanacak şehirlerimiz için bugün bayram günüdür.

18 yıldır laf değil, eser üretme siyasetimizin bir örneği duruyor. Ilısu Barajı’ndan esecek barış, kardeşlik, refah ve huzur rüzgarı inanıyorum ki asırlar boyunca bu topraklarda dalga dalga kendini hissettirecek. Ve kendi ülkesini yabancılara şikayet edenlere, kendi halkına silah çekenlere verdiğimiz en güzel cevap bu muhteşem eserdir. İlk etapta 200 megavat gücündeki birinci ünitesini hizmete alıyoruz. Ilısu Barajı yıl sonunda tam kapasite ile faaliyete geçecek.

Terör örgütleri bu sudan da nasibini almaz. Birileri birkaç yıl iktidarda kalıp gideriz sandı. 

Bu tesisin ekonomimize yıllık katkısının 2,8 milyar lira olmasını bekliyoruz. Biz cumhur ittifakı olarak dimdik ilerleyeceğiz.

Biz Cumhur İttifakı olarak dimdik bu yolda yürüyeceğiz. 17 baraj açılışını daha yapacağız.

Ülkeye ve millete hizmet yolunda durmak yok yola devam gece gündüz hizmet üretmeye devam edeceğiz.

Sadece 2020 yılında inşası tamamlanan 403 tesisi hizmete sunmayı planlıyoruz. Ülkeye ve millete hizmet yolunda durmak yok, yola devam anlayışıyla gece-gündüz eser üretmeye devam edeceğiz.

Yola çıktığımızda birileri birkaç yıl iktidarda kalıp gideceğimizi düşünüyordu. Planlarımızı, programlarımızı, hedeflerimizi çeyrek asırlık, yarım asırlık, 1 asırlık dilimlere göre yaparak, geçmişten beri tüm siyasetçilerin teslim olduğu kısır döngüyü kırdık.

Ülkeye ve millete hizmet yolunda durmak yok, yola devam anlayışıyla gece-gündüz eser üretmeye devam edeceğiz.

Perşembe günü İstanbul’daki Başakşehir Şehir Hastanesi’ni açacağız. Yeşilköy ve Sancaktepe’deki açılışlarımız da yakın.


Haber Merkezi

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz