İpek Yolu Haber Ajansı

DİNAR OSB’YE ORGANİK ÜRETİM YATIRIMI

Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu toplantısı 02.12.2021 tarihinde, Kaymakamımız Sayın Selami Kapankaya başkanlığında, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, İl Genel Meclis üyesi Ahmet Çetin ve diğer üyelerin katılımıyla kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Dinar Organize Sanayi Bölgesi yeni bir yatırımcıya daha ev sahipliği yapıyor. Organomineral Gübre Üretim Tesisi yatırımı için Türkiye’de tarım sektöründe faaliyet gösteren Agrobiosol Tarım Sanayi ve Tic. Ltd. Şti firmasına OSB de 9.000 m2 büyüklüğünde parselin tahsisi gerçekleştirilerek ilk adımlar atıldı. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Üyeler Dinar Ticaret Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çetin ile şirket yetkilileri arasında sözleşme imzalanarak OSB önemli bir yatırımı bünyesine kazandırdı.

Yıllık 30.000 ton kapasiteye sahip tesiste Organik gübrelerle kimyasal gübrelerin harmanlanarak granül hale getirilmesi sonucunda zengin mineral içeren ve toprak için büyük öneme sahip organomineral gübre üretimi gerçekleştirilecek.

Şirket yetkilisi Volkan Ergun, kimyasal gübrelerin hem toprağa hem de yer altı sularına verdiği zararların telafi edilemez olduğunu belirterek;

“Kimyasal gübrelerin bitkiler tarafından daha iyi alınmasını sağlayan yeni nesil bu gübrelerle çiftçilerimizin verimliliği artarken, kimyasal gübre kullanımı azaltılmaktadır. Bunun sonucunda topraklarımız aşırı kimyasal kullanımı sonucu çoraklaşmadan kurtulacak, sürdürülebilir ve yüksek verimli tarımsal ürünler yetiştirilebilecek. Büyük oranda yurt dışından ihraç ettiğimiz kimyasal gübre miktarı azalacak ve Türkiye’nin yıllık cari açığının kapatılmasına yaklaşık 150 milyon TL katkı sağlayacaktır.” dedi.

Firma yetkilileri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Üyeler Dinar Ticaret Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çetin ve OSB Bölge Müdürü İbrahim ER’e teşekkür ederek, yatırımın kendimiz ve OSB niz için hayırlı olmasını diliyorum dedi.

OSB Yönetim Kurulu da yatırım için bölgemizi tercih ettiklerinden dolayı şirket yetkililerine teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

HABER: OSMAN ACAR

İPEK YOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz