İpek Yolu Haber Ajansı

DÜZCE’DE ANTİK KENTE YENİ ESERLER ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

Düzce Belediyesi tarafından, Batı Karadeniz’in Efes’i olarak adlandırılan Prusias Ad Hypium Antik Kentinde devam eden kazı çalışmalarında her gün yeni bir eser gün yüzüne çıkıyor.


 Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün titizlikle takip ettiği Konuralp Antik Kenti ve antik tiyatro alanındaki kazı çalışmasında tarihi dokunun meydanaçıkartılmasına yönelik yoğun mesai sarf ediliyor.

6 arkeolog ve 54 kazı personeli olmak üzere toplam 60 personellebirlikte çalışmaların devam ettiği Antik tiyatroda 2013 yılından bu yana yapılan kazıların 10 katı gerçekleştirildi. Kazı çalışmaları boyunca Medusa kaidesi, heykel başı gibi bir çok eser toprak altından çıkarıldı. Kazı ekibinin antik tiyatronun üst kısmında yoğunlaştırdığı çalışmaları neticesinde son olarak Geç Osmanlı-Erken Cumhuriyet yapı temellerininhemen yanında muhtemelen depolama amaçlı (su ya da tahıl) kullanılan asimetrik pithos (pişmiş toprak küp) tespit edildi.Üst kısmının bulunduğu alanda çalışmalarını sürdüren ekipler, hangi döneme ait olduğunun belirlenmesi için pithosun kısa sürede çıkartılmasına yönelik çalışmalarını hassasiyetle devam ettiriyor.

HABER: NECAT DÜRÜMLÜ 

İPEK YOLU HABER DÜZCE

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz