İpek Yolu Haber Ajansı

DAHA YEŞİL BİR ŞAHİNBEY İÇİN 5.000 ASMA

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha yeşil bir Şahinbey için 5.000 adet asma dağıtımına başladı.

Gaziantep kültüründe önemli yere sahip olan asma fidanı, vatandaşların hem koruk hem de üzüm ihtiyacını karşılıyor. Şahinbey Belediyesi tarafından ilçe genelinde 5.000 adet asma fidanı dağıtımına başladı. İstiklal Mahallesinde vatandaşlar ile buluşan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşlar ile birlikte asma fidanı dikimini gerçekleştirdi.

4 MİLYONA YAKIN FİDAN DAĞITIMI VE DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Şahinbey Belediyesi olarak bugüne kadar toplam 4 milyona yakın fidan dağıtımı ve dikimi yapıldığını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Biz Gaziantep’in ve Şahinbeyimizin daha yeşil olabilmesi için Şahinbey Belediyesi olarak bugüne kadar 4 milyona yakın fidan dağıtımını ve dikimini gerçekleştirdik. Bunu yeterli olarak görmüyoruz. İlçemizin daha da yeşil olmasını istiyoruz. Öncelikle yapılı alanlarda kültürümüzde de var olan eskiden ‘ariş’ dediğimiz koruğundan ve üzümünden faydalanılan asma dağıtımı ve dikimini başlattık. Bununla ekşi yapılır, yemek yapılır, birçok malzemede kullanılır. Biz de bu geleneğimizi tekrardan yaşatmak, hem de evlerin damlarında daha yeşil bir görüntü oluşturmak adına şu an 5.000 tane asma fidanı dağıtımını ve dikimini gerçekleştiriyoruz. Bunu inşallah Şahinbey’in tamamına uygulayacağız. Böylelikle yukarıdan baktığımızda daha yeşil bir Gaziantep ve Şahinbey göreceğiz. Asma faydalı bir bitki, üzümünden, koruğundan o evin halkı ve komşuları faydalanmış olacak. Evlerine, damlarına asma fidanı dikmek isteyen vatandaşlarımız park ve bahçe müdürlüğümüze müracaat ederek alabilirler” diye konuştu.

Vatandaşlar yapılan asma fidanı dağıtımı ve dikimi için memnuniyetlerini dile getirerek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkürler ettiler.




HABER: SÜMEYYA TURAN

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz