İpek Yolu Haber Ajansı

DALAMAN’DA ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ

      Muğla’nın Dalaman İlçesi Kaymakamı  Ali GÜLDOĞAN, İlçe Tarım ve Orman Müdürü ile birlikte, İlçede faaliyet yürüten, "Örtüaltı Yetiştiricilerini" ziyaret etti.

      Örtüaltı yetiştiriciliği, İlçede yaklaşık 180 ile 320 da. alanda örtüaltı üretimi gerçekleştirilmektedir. Dalaman Ovasında bulunan tüm mahallelerde yetiştiricilik yapılabilmektedir. Yetiştiricilik yapılan alanların yaklaşık 300da. domates geriye kalan alanlarda marul, biber ve salatalık yetiştiriciliği yapılmaktadır.

      Pitaya anavatanı Meksika’dan dünyanın birçok yerine yayılmış kaktüsgillerden biridir. Farklı çeşitleri olan pitaya son birkaç yıldır Türkiyede Mersin, Antalya ve yeni yeni Muğlada da yetiştirilmeye başlanmıştır. Özellikle örtüaltında alternatif ürün olarak hızla gelişmeye devam etmektedir.

Ülkemiz için yeni olan tropikal meyve yetiştiriciliği uygun iklim koşullarına sahip olan Güney kıyı şeritimizde bulunan illerimizdeki çiftçilerimize getirisi yüksek alternatif ürünler olarak her geçen gün daha fazla ilgi çekmeye devam etmektedir.

HABER: OSMAN ACAR

İPEKYOLU HABER MUĞLA

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz