İpek Yolu Haber Ajansı

Danimarka heyeti Erzurum’a geldi

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın davetlisi olarak Erzurum’a geldi.


 

 

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratları ve Danimarka Enerji Ajansı uzmanları ile birlikte Başkan Orhan’a konuk olan heyet, Aziziye’deki enerji yatırımlarına dönük incelemelerin yanında Erzurum’un tarihi ve turistik mekanlarını da gezecek.

 

Türkiye-Danimarka Stratejik Sektör İşbirliği ile yürütülen "Verimli ve Düşük Karbonlu Isıtma ve Soğutma Projesi" çerçevesinde Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın davetlisi olarak Erzurum’a gelen Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan’a, Danimarka Enerji Ajansı Türkiye Takım Lideri Susana Adriana Paardekooper ve Teknik Uzman Michele Rosa da eşlik ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli ile Planlama ve Denetim Daire Başkanı Dr. Bilal Düzgün ve Grup Koordinatörü Burhan Güldibi’nin de bulunduğu heyet, Erzurum temaslarına Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretleriyle başladı.

 

Valilik ve büyükşehir ziyareti

 

Erzurum Valisi Okay Memiş’i ziyaret eden Büyükelçi Annan, Türkiye ve Danimarka arasındaki sektörel işbirliğine dikkat çekti. Enerjinin artık bir dünya gündemi olduğunun altını çizen Annan, enerjiyi çok daha değerli hale getiren başlıca faktörün ise, yenilenebilir ve sürdürülebilir olması olduğunu ifade etti. Vali Okay Memiş’ten Erzurum hakkında bilgiler alan Annan ve beraberindeki bürokrat ve uzman ekiple birlikte daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkanvekili Fevzi Polat’a konuk olan heyete Büyükşehir Belediyesi’nin enerji yatırımları hakkında bilgiler verildi.

 

 

HABER: AYFER TURAN

İPEK YOLU HABER ERZURUM

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz