İpek Yolu Haber Ajansı

DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN ÇOCUKLAR İÇİN BARINMA MERKEZLERİNDE OKUL/NAKİL MASALARI KURULDU

Afet bölgelerinden gelerek Muğla’da misafir edilen öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde, kendilerine en uygun okullara nakillerini sağlamak  amacıyla  Muğla Valiliği koordinasyonunda Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 13 İlçede Eğitim Danışma Masaları kuruldu.

 

Muğla İline gelen depremzede öğrencilerin Muğla genelinde okullara nakillerinin gerçekleştirilmesi için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçelerde ve Barınma Merkezlerinde Eğitim Danışma Masaları kuruldu.

 

İlçe Eğitim Danışma Masasında öğretmen ve idareciler tarafından, AFAD, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri barınma merkezi idarecileri ile işbirliği içerisinde İlçede Barınma Merkezine, aile yanına ya da farklı şekilde ikamet eden öğrenciler tespit ediliyor.

 

Toplanan veriler İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Okul Yerleştirme Komisyonu tarafından geçici ikametgah adresine yakınlık, öğrencinin daha önce öğrenim gördüğü okul türü, okulların sınıf bazında boş kontenjanları vb. kriterler doğrultusunda her bir öğrencinin en uygun okula yerleştirilmesi sağlanıyor. Eğitim Danışma Masasında görevli personel tarafından her bir veliye ulaşılarak süreç hakkında bilgi veriliyor.

 

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kurulan Nakil Masalarında asılan afişlerde “İlimize gelen sevgili kardeşlerimiz,

Gözünüzden sakındığınız çocuklarınız artık bizim çocuklarımızdır. Eğitim ve öğretim adına yapılacak her türlü desteği sunmak üzere yanınızdayız. Geleceğimizin sağlam temelleri olan çocuklarınız bizlere emanettir. Emanetlerinize ve sizlere kucak açarak sevgiyle hoş geldiniz, diyoruz.” İfadeleri yer alıyor.

HABER: OSMAN ACAR

İPEK YOLU HABER MUĞLA

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz