İpek Yolu Haber Ajansı

DEVA Partisi Gaziantep Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Ahmet Aslan: Özgür ve bağımsız gazeteciliği destekliyoruz


DEVA Partisi Gaziantep İl Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Ahmet Aslan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gazetecilik görevinin kutsal bir meslek olduğuna değinen Aslan toplumsal olayların doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyuna aktarılmasını sağlayanların gazeteciler olduğunu söyledi.

Dünya genelinde meydana gelen tüm olayların anlık olarak gazetecilerin emeğiyle paylaşıldığını belirten Aslan  “Bu kutsal ve zor mesleğin yükünü taşıyan gazeteci arkadaşlarımın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.  

Abonelik ve reklam desteği verilmeli

Gaziantep’te yaşayan ve mesleğini sürdüren gazetecilerin yaşadığı sorunların farkında olduğunu ifade eden Aslan, “Gaziantep basını gerek içerik gerekse baskı ve tasarım alanında Türkiye yerel basınında önemli bir noktada bulunuyor. Kent gerçekliklerinin Gaziantep kamuoyuna taşınmasında köprü bir rol oynuyor. Bu köprünün sağlamlığı haberi okuyan kamuoyunun desteğiyle paralel olacaktır. Okuduğu haberlerin emeğinin farkında olan kişi abonelik ve reklam konusunda da gazeteleri desteklemelidir.” Dedi.

Gazetelerin mali sorunları çözülmeli

DEVA Partisi olarak yerel ve ulusal basının yaşadığı mali sorunlar ve siyasal baskıyı gördüklerini vurgulayan Aslan, “Düşünce ve ifade özgürlüğünü açık ve demokratik toplumun vazgeçilmezi olarak görüyoruz. Özgür ve çoğulcu bir kamuoyunun oluşumunda basın dünyasını özne olarak değerlendiriyoruz. Basının görevini bağımsız bir şekilde ve kaygı duymaksızın yerine getirdiği çoğulcu bir ortam oluşturacağız. İnternet mevzuatının uluslararası standartlara uygun, bilgiye erişimi ve ifade özgürlüğünü kısıtlamayacak biçimde uygulanmasını sağlamak için gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Basın Meslek Kuruluşlarının editoryal bağımsızlığın oluşturulmasına yönelik çalışmalarına destek vereceğiz. Anadolu Ajansı ve TRT’yi, halkın doğru, tarafsız ve bağımsız haber almasını sağlayacak şekilde yeniden yapılandıracağız.” İfadelerini kullandı.

Yerel basını destekleyeceğiz

Basın İlan Kurumu’nun resmi ilân ve reklamları tüm basın kuruluşlarına adil ve şeffaf olarak, yerel medyayı da kapsayacak biçimde, dağıtmasını sağlayacaklarının altını çizen Aslan,  “ Yerel radyo, televizyon ve gazeteler ile internet yayıncılığının güçlendirilmesi için gerekli adımları atacağız. Bağımsız ve tarafsız bir yayın politikasının güçlendirilmesi için medyada tekelleşmeye karşı her türlü önlemi alacağız. Gazetecilere karşı açılan çok sayıda davanın gerekçesini oluşturan ceza mevzuatındaki hükümleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) yerleşik içtihatları çerçevesinde basın özgürlüğünü esas alarak gözden geçireceğiz.” Diyerek sözlerini tamamladı.



 HABER :ALİ DUYSAK

 

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz