İpek Yolu Haber Ajansı

DP Lideri Uysal: Siz Kurtla Yiyen, Kuzuyla Ağlayan İktidarsını

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Hani Necip Fazıl’ın güzel bir sözü var; ’Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa’ dediği gibi. Siz kurtla yiyen, kuzuyla ağlayan bir iktidarsınız" dedi.

DP Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar 1’inci sıra milletvekili adayı Gültekin Uysal, memleketi Afyonkarahisar’da, seçim çalışmaları kapsamında düğün salonunda iftar programı düzenledi. Uysal, iftara katılan, DP çatısı altında görev yapmış ve halen görevini sürdüren il başkanları, yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla İYİ Parti milletvekili adayları ve teşkilat mensuplarını kapıda karşıladı.

İftar programında konuşan Gültekin Uysal, 2018 bütçesi içinden 6.2 milyar lira payın havalimanı ve köprülerden yolcu geçiş garantisi için ayrıldığını öne sürerek, bu bedelin de milletin cebinden çıktığını söyledi. Uysal, "Ortada ne var? Demirel’in ve Özal’ın yaptırdığı köprülerden bu ülkenin vatandaşı 10 liraya geçerken, Tayyip Bey’in yaptırdığı köprüden 100 liraya geçtiği gerçeği var. 2018 yılı bütçesi içerisinde 6.2 katrilyonluk pay ayrıldı. Niye? Bu imtiyaz anlaşmalarıyla beraber geçiş garantisi verilen, yolcu garantisi verilen işte şuracıkta Zafer Bölgesel Havaalanı, Deli Dumrul hikayesinde olduğu gibi geçmediğimiz köprüden bu ülkenin neresinde yaşıyor olursa olsun her vatandaşı bedelini ödemek mecburiyetinde. Ama dillerinden düşürmedikleri bir söz var ’yerli ve milli’ diye. Hani güzel Anadolu’muzun irfanıyla söylediği bir söz var; ’Bal bal demekle ağız tatlanmaz’ dediği gibi bu arkadaşlar ’yerli ve milli’ demekle yerli ve milli mi oluyorsunuz? İcraatınız ortada" diye konuştu.


haber merkezi

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz