İpek Yolu Haber Ajansı

DÜNYA ŞAMPİYONU ŞEHİTKAMİL'DEN ÇIKTI


 

-TARİHİ BAŞARI BASIN MENSUPLARINA ANLATILDI

Bünyesinden birçok Türkiye, Avrupa şampiyonları çıkartan Şehitkamil Belediyesi Alleben1 Yüzme Havuzu, bu defa Dünya şampiyonluğu elde ederek başarısına bir yenisini daha ekledi. Milli yüzücü Muhammet Emin Bay, şampiyonluğa hazırlandığı Şehitkamil Belediyesi Alleben1 yüzme havuzunda kameraların karşısına geçti. Yapılan basın toplantısına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'da katıldı.

 

Alleben1 Yüzme havuzunda gerçekleşen basın toplantısında Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonu Muhammet Emin Bay, Milli Yüzücü İpek Naz Sipahi, Antrenör Ali Göz ve Alleben Yüzme Havuzu Genel Koordinatörü Cengiz Bingül, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

SPORCULARIMIZ RUSYA'DA TÜRK BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKTİRDİLER

Buradan çıkan sporcularla Türk bayrağını göndere çekmek olduğunu belirten Başkan Fadıloğlu,

"Bundan 6 yıl önce Alleben1 ve Alleben2 yüzme havuzunu açtığımız zaman bir amacımız vardı. Yüzme bilmeyenlerin yüzme öğrenmesi, ondan sonraki süreçte, performans sporcularının belirlenip, onların Türk sporuna kazandırılmasıydı. Allah'a şükür geçtiğimiz yıl itibariyle ilk Dünya üçüncülüğünü Muhammet Emin Bay ile almıştık. Bu yıl yine Rusya'nın Tomsk şehrinde yapılan Paletli Yüzme Dünya Şampiyonasında öncelikli olarak Dünya beşinciliği, peşinden Dünya ikinciliği ve son olarak Dünya birinciliğini aldık. Bu organizasyonu Türkiye'den ekip olarak 12 sporcu katıldı. Bu 12 sporcunun 4'ü çok şükür Şehitkamil Belediyesin sporcusuydu. Şuan iki sporcumuz ile beraberiz. Biz her zaman şuna özen gösterdik, buralardan çıkardığımız sporcularla, amacımız özellikle, Türk Bayrağını yurt dışında göndere çekebilmekti. Çok şükür başarılı olduk. Azimle bunlar oluyor. Tabi bunun öncesinin bir hikayesi var. Buraya yüzme öğrenmeye gelen sporcularımız, kendilerindeki cevher fark edilince, ailelerinin de vermiş olduğu destekle, bu noktaya gelindi. Hocalarımızın vermiş olduğu özveriyle buralara gelindi. Bu sporcularımız nasıl sporda başarılıysa, akademik başarılarında da öncüler. Ben sporcularımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bizleri gururlandırdılar. Sporcularımız Rusya'da Türk Bayrağını göndere çektirdiler. İnşallah bunun devamı gelecek diyorum. Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzu'ndan Dünya şampiyonu çıkardığımız için çok mutluyuz. Sporcuların başarılarının devamını diliyorum" dedi.

 

HAK ETTİĞİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU ELDE ETTİK

Dünya şampiyonu Muhammet Emin Bay ise, böyle bir tesise sahip oldukları için çok şanslı olduklarını belirterek, "Öncelikle Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum. Biz geçen yıl Dünya 3'üncülüğü ve Dünya 4'üncülüğü elde ettik. Bunun bir tesadüf olmadığını kanıtlamak için bu yılda elimizden gelenin en iyisini yaptık. Hak ettiğimiz Dünya Şampiyonluğunu elde ettik. Ülkemi en güzel şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Allah'ın izni ile seneye hedefim, dünya rekorudur" diye konuştu.

 

Başkan Fadıloğlu ve Dünya Şampiyonu Muhammet Emin Bay, gazetecilerden gelen soruları cevapladı.

 

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz