İpek Yolu Haber Ajansı

ŞEHİR BANDOSU BAYRAM COŞKUSUNU DOYASIYA YAŞATTI

Muğla’nın Milas Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel bir program hazırladı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evinde kalan vatandaşların bayram coşkusunu doyasıya yaşaması için Milas Belediyesi Şehir Bandosu ilçemiz cadde ve sokaklarında şarkı ve marşlar çalarak, vatandaşlarımıza bayram sevinci yaşattı.

Milas Şehitlik Anıtı’nda Şehir Bandosu tarafından çalınan İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlik ilçemiz cadde ve sokaklarında coşkuyla devam etti. Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Gülşen Gökçe Cüneyt İlter ve 23 Niasn Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık koltuğuna oturan Ayşenaz Çağırkan Şehir Bandosu tarafından çalınan şarkılar ve marşlar eşliğinde vatandaşları selamladı.

TBMM’nin açılışının 101. Yıl dönümünü yürekten kutluyorum.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “Ulus olarak ve tarihimiz açısından çok önemli bir gündeyiz. Birçok önemli ve kutsal kavramın birleştiği bir bayramı hep birlikte yaşıyor ve yaşatmaya çalışıyoruz. TBMM’nin, ulusal iradenin ve Cumhuriyetin, köklerinin atıldığı 101. yıl dönümündeyiz. Bugün bir bayram ve bir coşku günü. Özellikle çocuklara armağan edilmiş sevinci çocuklarla paylaşılmış önemli bir gün. Hem milli egemenlik hem çocuk hem bayram olgularını bir arada barındırıyor olması itibariyle önemli bir gün. Öncelikle milli egemenliğimizin yani demokrasimizin, bağımsızlığımızın teminatı olan TBMM’nin açılışının 101. yıl dönümünü yürekten kutluyorum. Ulus egemenliğine dayalı millet iradesine dayalı ve meclisin tüm gücüyle sisteme egemen olduğu günlerden içi daha doldurulmuş daha coşkulu bayramlarda tekrar buluşmak istiyoruz.

23 Nisan demek aynı zamanda Atatürk demektir, şehitlerimiz demektir. 

Atatürk milli egemenlik kavramına önem verdiği kadar çocuklara da çok önem veren büyük bir liderdi. Böylesine önemli günü önce kendi ulusunun çocuklarına sonra da bütün dünya uluslarının çocuklarına bir bayram olarak hediye etmiş olması onun ne kadar ulvi bir insan olduğunu bizlere göstermektedir.

Meclisimizin açılışı milli iradenin tecellisinin çocuklarla, barışla ve hoşgörüyle  ve aydınlanmayla buluşturulmuş olması bizim için çok önemlidir. 23 Nisan demek aynı zamanda Atatürk demektir, şehitlerimiz demektir.  Şu anda atamızın ve şehitlerimizin huzurundayız. Bugünün çocukları bu bayram sevincini yaşasın diye Atatürk ve onun silah arkadaşları canlarını verdiler. Onlara çok şey borçluyuz. Saygı ve minnetle anıyoruz. Atatürk bu bayramın yaratıcısı olarak mutlaka anılması gereken bir liderdir. Bugünkü, bir kutlamayı değil neredeyse bir cenaze ortamını andıran, ülkenin değişik yerlerinde üzülerek gördüğümüz içi boşaltılmış bayram kutlamaları içerisinde  okunan mesajlara dikkat ettiyseniz Atatürk ismini söylememekte inat ediyorlar. Halbuki Atatürk hepimizin ulusça büyük önderi ve gururudur. Sadece biz değil bütün dünya ulusları onunla gurur duymaktadır ve onu yad etmektedir. Tüm çocukların tüm dünya çocuklarının bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Milas Belediyesi Şehir Bandosu ekibi birbirinden güzel, coşkulu şarkı ve marşlarla vatandaşlara keyif dolu anlar yaşattı. Gerçekleştirilen program Milas Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanarak, geniş kitlelere ulaştırıldı.

Milas Belediyesi’nin hazırladığı bu programdan büyük memnuniyet duyan vatandaşlar şehir bandosunun çaldığı şarkı ve marşlara balkonlardan ve pencerelerden alkışlarla eşlik ederek, büyük bir coşku yaşadı. Program Atapark Meydanı’nda çalınan marşların ardından son buldu.
HABER: OSMAN ACAR
İPEKYOLU HABER MUĞLA

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz