İpek Yolu Haber Ajansı

ŞEHİTLİKTE HÜZÜNLÜ ANNELER GÜNÜ

İstanbul’da Anneler Günü dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği’nde çocuklarının mezarlarını ziyaret eden şehit anneleri, duygusal anlar yaşadı.

 Onlarca şehit annesi, evlatlarının kabri başında dualar edip Kuran-ı Kerim okudu. "Onlar bize gelemedi, biz onlara geldik" diyen gözü yaşlı anneler, evlatlarının mezarına karanfil bıraktı. Diğer pek çok mezarlıkta da vatandaşlar, kaybettikleri annelerinin kabrini ziyaret edip dualar okudu. Anneler Günü nedeniyle "Bir vatan bin kahraman" sloganı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Edirnekapı’daki şehitliklerde yatan şehitlerin mezarlarına "Şehit Emanetlerimize" yazılı mektup bırakıldı. Mektuplarda, "Anne sen bu vatan için canını feda eden bir şehidin annesisin. Sen şehadetin en yüksek mertebesi ile şereflenen bir annesin" satırları yer aldı. Şırnak Çukurca’da 2007’de şehit olan Piyade Er Abdullah Yüksel’in annesi Nezahat Yüksel, "Hemen her gün geliyorum. Evlat acısı unutulmuyor, yürekten çıkmıyor. Bugün Anneler Günü olması nedeniyle oyumu kullanıp oğlumun mezarının başına koştum. 4 çocuğumun en küçüğüydü. Evlat acısı yıllardır yüreğimi yakıyor" diye konuştu.

Şırnak’ta 1996’da yaşını büyüterek gittiği vatani görevde PKK mayınıyla şehit olan Ecevit Aslan’ın ablası Sabriye Aslan, "Annem, abimin acısını hiç unutmadı. Bir süre önce annem ve babam vefat ettiler. Bugün Anneler Günü. Abimin mezarına bir anne olarak geldim. Annem abim için her gün ağladı. İnşallah terör biter de anneler ağlamaz" dedi.

HABER: Özkan Güli

İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz