İpek Yolu Haber Ajansı

Fetöcü dolandırıcılar gözünü sosyal medyaya diktiler!

Fetöcü dolandırıcılar gözünü sosyal medyaya diktiler!

OnurAkayMedya - Birçok şarkıcı, oyuncu ve sporcu bu tuzağa düştü . Fetö taktiğinden sonra şimdi de sahte yazışmalar ile dolandırıcılık yapıyorlar...
Bilişim çağında bulunmamız hayatımızı ne kadar kolaylaştırıyor olsa da suç işlemek isteyenler adına da yeni alanlar oluşturuyor. Fetocü dolandırıcılar tuzaklarına düşenlerde azalma olunca taktik değiştirdiler. Eski taktikleri tutmayınca çareyi yeni taktiklerde arayan dolandırıcılar gözünü sosyal medyaya çevirdiler. Sosyal medyadan gözlerine kestirdikleri hesapları göz hapsine alan dolandırıcılar, vatandaşların hesapları adına "Sahte konuşmalar yapıp" tekrar hesap sahiplerine yollayarak şantajla para toplamanın peşine düştüler. Öte yandan bazı dolandırıcılar ise önemli isimlere e-mail yollayarak "miras kaldı" veya " Bitcoin’in bağışı" yapacağız yalanıyla vatandaşları tuzaklarına düşürmeye çalışıyorlar. Tuzağa düşenler arasında çok sayıda ünlü oyuncu, şarkıcı ve sporcu bulunuyor.

OnurAkayMedya’dan Mustafa Barış Durak’ın edindiği bilgiye göre, yeni taktik geliştiren dolandırıcılar sahte yazışmalar ile sosyal medyada şantaj avına çıkıyorlar. Tuzağa düşenler arasında çok sayıda ünlü oyuncu, şarkıcı ve sporcu bulunuyor. Özellikle sosyal çevresi geniş hesaplar tespit eden şebeke üyeleri planlarını hayata geçiriyorlar.
Daha önce şebeke üyelerinin ağlarına düşürdüğü kişilere "FETÖ’ye yapılan operasyonda bir evden kimlik fotokopiniz çıktı. Bu nedenle inceleme yapacağız. Evinizde altın ya da paranız varsa size göndereceğimiz hesaba yatırın. Operasyondan sonra geri vereceğiz." yalanları ile çok sayıda vatandaşı tuzağa düşüren dolandırıcılar gözlerini sosyal medyaya çevirdiler.

Emniyet Uyarıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat ederek suç duyurusunda bulunun çağrısı yaptı.

Kıvanç Tatlıtuğ, Çağla Şıkel, Asuman Dabak ve Oya Başar gibi ünlü isimler  daha önce dolandırıcıların kurbanı olmuşlardı.



ipek yolu haber
mmustafa doğan

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz