İpek Yolu Haber Ajansı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, KANSERDE ERKEN TANIDA 152 BİNİ AŞKIN KADININ TARAMASINI YAPTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), kansere karşı verdiği mücadelede kurduğu Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve hizmete aldığı Mobil Mamografi Tarama Aracı ile 152 bin 131 kişiye kanser taraması yaptı, 70 bini aşkın kişiye kanser türlerine ilişkin eğitim verdi.


 

Kanserde erken teşhis için modern teknolojiyi kullanarak şehirdeki her kadının hayatına dokunan GBB Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı ile Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde kurulan KETEM ve Mobil Mamografi Tarama Aracı sayesinde 7 yılda toplamda ile 152 bin 131 kişinin kanser taraması yapıldı, 70 binin üzerinde vatandaşa de kanserle ilgili eğitim verildi.

 

Kansere karşı mücadelede önemli noktalardan biri olan erken tanı için, şehirde yaşayan 40-69 yaş aralığında bulunan kadınlara meme, 30-65 yaş aralığında bulunan kadınlara rahim ağzı ve 50-70 yaş aralığında bulunan vatandaşlara ise kolon kanserlerinde tarama, teşhis ve gerekse de tedavi olanaklarını artırmaya yönelik faaliyet yürütülüyor.

 

Kentte yapılan ücretsiz kanser tarama faaliyetlerinin mevcut talebi karşılayamaması ve kadınların mevcut merkezlere ulaşımı konusuna da el atılarak Mobil Mamografi Tarama Aracı’nı devreye sokan GBB, sağlık tesislerine ulaşımı zor olan mahallelerde ve kırsalda da taramalarını sürdürüyor.

 

KETEM ve Mobil Mamografi Tarama Aracı’nda muayene olup erken tanıyla tedavi sürecine giren kadınlar, büyükşehirin sunduğu hizmet sayesinde yendiklerini ifade ederek, belediyenin hassasiyeti için teşekkürlerini dile getirdiler.



HABER: ALİ DUYSAK

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz