İpek Yolu Haber Ajansı

GAZİANTEP VALİLİĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararları kapsamında;

1-İlimiz mülki sınırları içerisinde bulunan vatandaşlarımızdan; yurt dışından gelenler ile bunlarla aynı çatı altında ikamet eden veya her ne suretle olursa olsun temas nedeniyle koronavirüs bulaşma/ taşıma şüphesi altında olanlara, İl Sağlık Müdürlüğü/ Kollukça, 14 gün süreyle ikametlerinden ayrılmamaları yönünden yazılı tebligat yapılacaktır. Bunlardan ikametlerinden ayrılmamaları yönündeki  ‘1. İkaza’  uymayanlara, İl Hıfzıssıhha Kurul Kararlarına riayet etmemekten idari para cezası  (3150 TL) uygulanacak, yapılacak ‘2. Kontrolde’ de ikametlerinde bulunmadıkları tespit edilenler ise Valilikçe belirlenen yerlerde en çok 14 gün süreyle gözlem altına alınarak, haklarında tekraren idari para cezası (3150 TL ) uygulanacak ve ayrıca TCK’nın 195. Maddesi uyarınca adli işlem yapılacaktır.

 

2- İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun yukarıda aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde olmak üzere;

a.         Hıfzıssıhha Kanununu’nun 282. Maddesi gereğince 3150 TL,

b.         Kabahatler Kanununun 32. Maddesi 392 TL,

c.         Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı TCK 195. Maddesi gereğince “ 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.”

 

3-  a.  Telefon ile covid-19 takibini reddedenler,

     b. Aile hekimi, uzman hekim veya İl Sağlık Müdürlüğü sağlık ekiplerince olası vaka olarak nitelendirilerek, hastaneye nakli gerçekleştirilmesi gerekir iken nakil talebini reddedenler,

     c. Yurtdışından geldiği halde toplum içinde dolaştığı tespit edilenler kolluk kuvvetleri eşliğinde 112 ambulansları ile hastaneye nakilleri gerçekleştirilecektir.

 

 

 

 

4-   İlimizde bulunan piknik ve mesire alanları geçici bir süreliğine kapalı tutulacaktır.

5- Sebze meyve başta olmak üzere vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşıladıkları semt/mahalle pazarlarının faaliyetlerine devam etmesi, ancak vatandaşların toplu olarak bulundukları/bulunabilecekleri tüm pazarların faaliyetlerinin geçici bir süreliğine durdurulması gerekmektedir.

6- İçişleri Bakanlığımızın kararı ile; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları,  her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine kapatılmış, ülke genelinde önleyici tedbirler artırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 


HABER: SÜMEYYA TURAN 

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz