İpek Yolu Haber Ajansı

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün Ramazan Ayı Mesajı


 

Gönüllerimizin özlemle beklediği bir Ramazan ayına daha kavuşmanın şükrünü yaşıyoruz. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine bu ayda inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içinde yer almış ve oruç tutulması bu ayda farz kılınmıştır.

Ruhumuzu ve bedenimizi terbiye edeceğimiz, rahmet ve mağfiret ayı olan bu ayda; gönül dünyamızda kendimizi muhakemeye çekerek, etrafımızda yaşanan sıkıntıları, savaşları, hatalarımızı, tövbelerimizi düşüneceğimiz. Ama aynı zamanda dostluk ve kardeşlik duygularını, sabretmeyi, bağışlamayı, yardımlaşmayı, iki olanın birisini, bütün olanın yarısını vermeyi, gülümsemenin sadaka olduğunu, güçsüze yardım etmeyi, küçüğü sevip büyüğü saymayı, kimsesize el uzatıp sahip çıkmayı, görmeyenin gözü, tutamayanın eli, konuşamayanın dili olmayı ve her şeyden önemlisi sevgi, hoşgörü, şefkat, iyilik dolu ve merhametli olmayı idrak etmeye çalışacağımız bir iklime giriyoruz.

Bu ay bize hatırlatıyor ki, biz hepimiz yarımız, ancak bir olarak, birlikte olarak tamamlanabiliyoruz. Bu açıdan bu mübarek günler hürmetine rabbimizden niyazımız, ayrılıkların bir kenara bırakılarak birlikteliğin, barışın ve paylaşımın hakim olduğu bir dünyaya kavuşmaktır. 

 

Yüce Allah’tan güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını diliyor, başta Gaziantepli  hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin mübarek Ramazan Ayı’nı kutluyorum.



HABER: ALİ DUYSAK

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz